TÜBİTAK'ın 2021 yılı ödülleri sahiplerini buldu

TÜBİTAK Bilim Ödülleri, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verildi. 

TÜBİTAK'ın 2021 yılı ödülleri sahiplerini buldu
29 Aralık 2021 - 13:30

Egeli akademisyen “TÜBİTAK Bilim Ödülü”nü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı

İZMİR(Ege Ajans)- TÜBİTAK Bilim Ödülleri, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verildi.  Törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Jale Yanık da katıldı.

TÜBİTAK 2021 Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri değerlendirme sonuçlarına göre Temel Bilimler alanında “Bilim Ödülü”ne layık görülen Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jale Yanık, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Egeli bilim insanı Prof. Dr. Yanık’a ödülünü takdim ederken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da eşlik etti.

Konuşmasına kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en saygın bilim ödülleri töreni olan TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni dolayısıyla bilim insanlarını ve misafirleri milletin evinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri'nin sahipleri ile burada buluşarak artık bir geleneği iyice yerleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, araştırmaları ile dünyaya yön veren, hayatı kolaylaştıran, Türkiye'nin müreffeh yarınları için gecesini gündüzüne katan tüm bilim insanlarına şükranlarını sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl 66 bilim insanının yaptıkları çığır açıcı çalışmalarla TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri'ne layık görüldüğünü aktararak, TÜBİTAK Bilim Ödülü'nün üç, TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nün ise 14 bilim insanına takdim edileceğini kaydetti. Aynı şekilde üç bilim insanına TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü, 37 üstün başarılı genç araştırmacıya da TÜBA GEBİP Ödülü vereceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilimsel Telif Eser Ödülleri kapsamında ise dokuz Türkçe bilimsel telif eserin TÜBA TESEP Ödülleri'ni alacağını aktardı.

TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri'ni alan bilim insanlarının her birinin kendi disiplinlerinde seçkin çalışmalar gerçekleştiren, bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş isimler olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ödül alan bilim insanlarımızın yaklaşık üçte birine tekabül eden 21'inin kadın olması bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. İnşallah bu ödüller Türkiye'de bilimsel faaliyet yürüten herkes için birer teşvik unsuru olacak, bilimin yaygınlaşması ve benimsenmesinde önemli bir görev icra edecektir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'nin bilim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, ödül alan bilim insanlarını tebrik etti.
 
“TÜBİTAK Bilim Ödüllerinin çok ayrı bir yeri ve anlamı var”
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin köklü yükseköğretim kurumlarından olan üniversitemiz için 2021 yılı başarılarla dolu bir yıl oldu. Son dönemde toplumsal katkıdan uzaktan öğretime,  dijitalleşmeden yapay zekâya, yönetim sisteminden uluslararasılaşmaya kadar pek çok alanda hayata geçirdiğimiz nitelikli projeler ve yenilikçi uygulamalar somut başarılara yansıdı. Eğitim öğretim ve araştırma geliştirme alanlarında kalitesini tescilleyen üniversitemiz ülkemizde bir ilki başararak YÖKAK’tan beş yıllık tam kurumsal akreditasyon aldı. Ardından en önemli hedeflerimizden olan Araştırma Üniversitesi hedefini gerçekleştirerek tarihi bir başarıya daha imza attı. Eğitim öğretimde kalite öncelikli, öğrenci odaklı, tam akredite bir araştırma üniversitesi etiketi alan üniversitemiz akademisyenleri de nitelikli çalışmaları ile bilim dünyasında adını duyurdu. Bugün de bunlardan birinin daha sevincini paylaşmak için bir aradayız. TÜBİTAK her yıl bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri veriyor. Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Jale Yanık, enerji ve yakıtlar alanında atık ve artıklardan ısıl prosesler ile katı yakıt, biyo-yağ, hidrojen ve adsorbent üretimi üzerine uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle 2021 yılı TÜBİTAK Bilim ödülüne layık görülen 3 bilim insanından birisi oldu. Bugün Prof. Dr. Jale Yanık Hocamız, Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden ödülünü aldı. Hepimizin bildiği gibi bilim insanları için TÜBİTAK Bilim Ödüllerinin çok ayrı bir yeri ve anlamı vardır.  Hocamızın böyle değerli bir ödülü alması bizlere, üniversitemize büyük bir gurur yaşattı. Bu ödülün hem üniversitemize hem ilimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Temel Bilimler alanında TÜBİTAK bilim ödülü alan Prof. Dr. Jale Yanık hocamızı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...