TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı sonuçları açıklandı

TÜBİTAK tarafından girişimcileri desteklemek amacıyla yapılan “1512 Girişimcilik Destek Programı-BİGG” sonuçları açıklandı.

TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı sonuçları açıklandı
23 Temmuz 2021 - 14:22

EÜ’den TÜBİTAK girişimcilik programında büyük başarı

İZMİR (Ege Ajans)- TÜBİTAK tarafından girişimcileri desteklemek amacıyla yapılan “1512 Girişimcilik Destek Programı-BİGG” sonuçları açıklandı. TÜBİTAK tarafından destek alan girişimlerin açıklandığı en son dönem olan 2020-1 döneminde Ege Üniversitesi tarafından sürdürülen BiGG-Ege Programı, destek veren uygulayıcı kuruluşların kabul oranları dikkate alınarak yapılan sırasız sıralamasında yüzde 40 başarı sağladı. EGE Teknopark yürütücülüğünde EÜ EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile sürdürülen BiGG-Ege, bu başarısıyla ilk 5 program arasında yer aldı.  Son dönem sonuçları ile birlikte son 5 yılda BİGG EGE tarafından TÜBİTAK’a gönderilen 72 girişim takımının 44'ü desteklenerek yüzde 55'lik bir başarı kaydedilmiş oldu. 

BİGG-EGE programının girişimcilere sağladığı yararlardan bahseden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “EGE Teknopark yürütücülüğünde nüvEGE Kuluçka Merkezi ve EÜ EBİLTEM TTO iş birliğinde; girişimcilere BİGG-EGE programı aracılığıyla mentorluk, iş planı hazırlama, girişimcilik kampları, eğitimler ve ön kuluçka hizmetleri sağlanmaya devam ediyor. 2018 yılında açılan TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanarak proje yürütücülüğü yapan EGE Teknopark ve EÜ EBİLTEM-TTO'nun birikim ve yetkinliklerini deneyimli mentorlar ve başarılı girişimlerle birleştiren BiGG-Ege, İzmir’in en gelişmiş girişimcilik ekosistemini girişim takımlarına sunuyor.  EGE Teknopark genç girişimcilere BİGG-EGE programı aracılığıyla mentorluk, iş planı hazırlama, girişimcilik kampları, eğitimler ve ön kuluçka hizmetleri sağlamaya devam ediyor” dedi.
BİGG 2021 yılı birinci çağrısı yeni girişimci tanımıyla açıldı

Girişimcilik Destek Programı hakkında bilgi veren EÜ EBİLTEM TTO Müdürü Prof. Dr. Şenay Şanlıer “Girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanıyor. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi veriliyor, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanıyor” diye konuştu.

Programda yapılan değişikliklerde de bahseden Prof. Dr. Şanlıer, “Bu yıl itibariyle ekosistemin ihtiyaçları ve gelişmeler takip edilerek BiGG başvuru koşulları değiştirildi. 2021 yılında gerçekleştirilen Uygulama Esasları değişikliği ile Programın adı 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (BiGG) olarak değiştirilerek ve girişimci tanımında önemli değişiklikler yapıldı. 2021 yılı birinci çağrı döneminden itibaren daha geniş bir girişimci kitlesine ulaşmak amacıyla açık ve örgün öğrenim veren üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin BiGG’e başvuru yapabilmesi, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirebilmesi mümkün kılındı. Ayrıca sektör tecrübesinin girişimcilikte getirdiği başarı dikkate alınarak mezuniyet tarihinden itibaren en fazla 10 yıl içerisinde başvurabilme kısıtı kaldırıldı. Başvuru koşullarında gidilen iyileştirme ile teknoloji tabanlı yeni pek çok fikrin, ekonomiye katkı sağlayan uygulamalara dönüşmesi planlanıyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...