Toplumsal risk farkındalığını artırmayı amaçlayan Allianz Teknik çocuklarla buluşuyor

Allianz Türkiye’nin deprem ve yangın konusunda toplumsal risk farkındalığını artırmaya katkıda bulunma hedefiyle hayata geçirdiği Allianz Teknik, çocuklarla bir araya geliyor.

Toplumsal risk farkındalığını artırmayı amaçlayan Allianz Teknik çocuklarla buluşuyor
22 Nisan 2021 - 01:26
Allianz Teknik deprem konusundaki farkındalık çalışmaları kapsamında çocuklarla bir araya geliyor. Allianz Türkiye’nin Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor” projesi kapsamında 19, 20, 21, 22 Nisan tarihlerinde, İstanbul, İzmir, Erzincan ve Van illerindeki çocuklara yönelik çevrimiçi atölyeler düzenleniyor.

Allianz Türkiye’nin deprem ve yangın konusunda toplumsal risk farkındalığını artırmaya katkıda bulunma hedefiyle hayata geçirdiği Allianz Teknik, çocuklarla bir araya geliyor. Ülkenin dört bir yanındaki ilköğretim çağı çocuklarını nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor” projesi, 10 yaşın üstündeki çocuklarda deprem farkındalığını artırmayı amaçlıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında başlatılan proje kapsamında 19, 20, 21 ve 22 Nisan tarihlerinde İstanbul, İzmir, Erzincan ve Van illerindeki çocuklarla çevrimiçi atölyeler düzenleniyor.

Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ilk 10 risk arasında yer alan deprem ve yangın konusunda atılabilecek en önemli adımın, risk meydana gelmeden önlem alabilmek olduğunu vurgulayan Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, “Bunu da hem bireysel hem de kurumsal farkındalıkla gerçekleştirebiliriz. Allianz Teknik ile 1 yılı aşkın süredir toplumsal farkındalığı artırma hedefiyle çalışmalar yürütüyoruz. Farkındalık çalışmalarına gelecek nesillerimizi dahil etmenin öneminden yola çıkarak TEGV ile ‘Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor’ projesini hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında deprem bölgelerinde yaşayan çocuklarımıza depremin tanımı, deprem bilinci ve doğru davranış kuralları ile depremde binaların nasıl davrandığına ilişkin bilgiler aktarıyoruz. Çocuklarımızdan büyük ilgi gören atölye çalışmalarını geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 Depremle ilgili temel bilgiler aktarıldı 

Program kapsamında çocuklara; “Deprem nedir?”, “Deprem neden olur?”, “Türkiye’nin depremselliği”, “Deprem bilinci neden önemlidir?”, “Deprem sırasında neler yapmalıyız, neler yapmamalıyız?”, “Evlerimizde nelere dikkat etmeliyiz?”, “Evlerimizdeki eşyalarımızı sabitlemenin önemi”, “Simülatör deneyimleme / çök-kapan-tutun duruşu”, “Deprem sonrasında nelere dikkat etmeliyiz?”, “Binalarımız deprem sırasında nasıl davranır?”, “Binalarımızın deprem yönetmeliğine uygun olarak tasarlanmasının önemi” başlıkları altında bilgiler aktarılıyor. Deprem bölgelerinde yaşayan çocuklara Allianz Teknik turu eşliğinde çevrimiçi düzenlenen atölye çalışmalarında ayrıca  temel yapısal tasarım kuralları oyuncak kullanılarak anlatılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında başlatılan proje kapsamında ayrıca Allianz çalışanları ve acentelerinin 10 yaş üstü çocukları için de özel bir oturum düzenleniyor.

20’nin üzerinde kurum ve kuruluştan yaklaşık 1000 kişiye eğitim verildi

Türkiye’nin ilk akredite deprem ve yangın merkezi olan Allianz Teknik’te endüstriye yönelik yürütülen deprem ve yangın testlerinin yanı sıra sertifikasyon ve eğitim programları hayata geçirilirken, profesyonel risk danışmanlık hizmeti veriliyor. Meslek kuruluşları ve üniversitelerle birlikte hareket ederek kamuya ve özel sektöre nitelikli teknisyen ve mühendisler yetiştirilmesine de katkıda bulunuluyor. Allianz Teknik’te bugüne kadar 20’nin üzerinde kurumdan 1000’e yakın kişiye eğitim verildi. Gelecek nesillerde farkındalık yaratılması için de “Allianz Teknik Çocuklarla Buluşuyor” projesi hayata geçirildi. Eğitimlere katılamayanlar için ise allianzteknik.com.tr adresinde sanal tur oluşturuldu. 

Allianz Seninle, İyiliğin Yanında

Toplumsal risk farkındalığının artırılmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi ile Allianz’ın, 2008 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımları 1 milyar avroyu aşıyor. Sorumlu bir kurumsal vatandaş olarak toplumsal yatırımlarda da sektöre liderlik eden Allianz Türkiye, iyi bir çevre için, toplumun iyiliği için, daha iyi bir kurum olmak için sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyor. Türkiye’deki yatırıma açık olmayan şirketler arasında ilk ve tek entegre raporun sahibi olan Allianz Türkiye, 5 sürdürülebilir kalkınma amacını destekliyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacısı olan Allianz Türkiye, Sanat@Allianz, Allianz Motto Hareket ve Allianz Motto Müzik gibi insanı odağa alan ve gelecek nesilleri cesaretlendiren programlara ağırlık veriyor. Toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olma vizyonuyla, müşterilerinin sağlıklarını, yıllar boyunca oluşturdukları varlıklarını korumak misyonuyla çalışmalarına devam ediyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"