Tarla Bitkileri Bilimi Derneğinden Rektör Budak'a "Onursal Başkanlık Beratı"

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a, Tarla Bitkileri Bilimi Derneği tarafından “Onursal Başkanlık Beratı” verildi.

Tarla Bitkileri Bilimi Derneğinden Rektör Budak'a "Onursal Başkanlık Beratı"
07 Eylül 2021 - 13:47
İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a, Tarla Bitkileri Bilimi Derneği tarafından “Onursal Başkanlık Beratı” verildi. Mezun olduğu ve araştırmalar yaptığı Tarla Bitkileri alanında böyle bir görevin kendisini gururlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Tarla Bitkileri Bilimi Derneği; tarla bitkileri ıslahı ve genetiği, agronomi, çayır-mera ve yem bitkileri ile biyoteknoloji alanında bilimsel araştırmaların tanıtılması, alandaki araştırıcıların teşvik edilmesi ve mesleki formasyonlarının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Mezunu olduğum bölüme, öğrencilerine ve akademisyenlerine değerli katkılar sağlayacak derneğin onursal başkanlık görevini şahsıma uygun gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten onur duydum” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın,  derneğin oluşum sürecinde değerli katkılar sunduğunu belirten EÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dernek Başkanı Prof. Dr. Emre İlker ise “Derneğimiz, 1994 yılında ilk olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenen Ulusal Tarla Bitkileri Kongresini organize etmiş ve günümüzde uluslararası bir boyuta ulaşmış olan Tarla Bitkileri Kongrelerinin düzenleyici üye kuruluşu olmuştur. Derneğimiz, 1996 yılında değerli hocamız Prof. Dr. Metin Birkan Yıldırım ve o dönemin Araştırma Görevlisi, bugünün Ege Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Necdet Budak hocamızın ortak fikirleri ile yayın hayatına başlamış olan Turkish Journal of Field Crops dergisini yayınlamaktadır. Dergi, Tarla Bitkileri Bilimi alanında çalışan araştırıcıların orijinal çalışmalarını İngilizce olarak yayınlamak üzere 1996 yılında yayın hayatına başlamıştır. Derginin Thomson ve Reuters uluslararası dizine alınması için 2000 - 2003 arası yapılan başvurularımızdan sonra 2008 yılında ISI -appendix grubuna kabul edilmiştir. Başarılı bir şekilde yayınlanması üzerine 2019 -2020 döneminde WOS CORE selection grubunda izlenmeye alınmış ve ayrıca yeni oluşturulan ESI (Essential Science İndicators) grubunda izlenmek üzere seçilmiştir” dedi.

Öğrencilere burs imkanı
Derneğin en önemli amaçlarından birinin de öğrencilerin eğitim hayatına destek olmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. İlker, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın yol göstericiliği ile Tarla Bitkileri Bilimi Derneği, lisansüstü ve lisans öğrencisi pozisyonundaki dört tarla bitkileri öğrencisine 2021 eğitim-öğretim yılının başlaması ile burs ödemesi yapacak. Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimize desteklerimiz devam edecek” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...