Tarım Bakanlığının Kadın Balıkçı Projesine Foça'dan Destek

Tarım ve Orman Bakanlığı Küçük Ölçekli Balıkçılığı Destekleme Tebliği ile bu yıl ilk kez bazı uygulamaları hayata geçirdi.

Tarım Bakanlığının Kadın Balıkçı Projesine Foça'dan Destek
18 Ocak 2023 - 11:32
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Küçük Ölçekli Balıkçılığı Destekleme Tebliği Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre pozirtif ayrımcılık yapılarak kadın balıkçılara yüzde 25 ek destek sağlanacak. Karar Foçalı balıkçılar arasında memnuniyetle karşılandı.
 
BALIKÇILIĞA KADIN ELİ DEĞECEK
Tarım ve Orman Bakanlığı Küçük Ölçekli Balıkçılığı Destekleme Tebliği ile bu yıl ilk kez bazı uygulamaları hayata geçirdi. “Balıkçılığa Kadın Eli Değecek” mottosuyla balıkçı gemisi sahibi veya ortağı olan kadın balıkçılara yüzde 25 ek destek  sağlanacağı açıklandı. Bakanlığın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada balıkçılara sağlanan destekler sahibi yada ortağı oldukları teknelerin büyüklüğüne göre değişiyor. Destekler bu yıl boyu 4, 99 metreye kadar olanlarda bin Tl’den 3 bin 500 Tl’ye, 5 ile 7.99 metre arasında olanlarda bin 250 Tl’den 4 bin 250 Tl’ye, 8 ile 9.99 metre arasında olanlarda bin 350 tl’den 5 bin 250 Tl’ye, 10 ile 11.99 metre arasında olanlarda bin 450 Tl’den 6 bin Tl’ye çıkarıldı. Bu rakamlar üzerinden tekne sahibi yada ortağı kadın balıkçılara ise birim destekleme tutarının yüzde 25 fazlasının ödeneceği belirtildi.
 
KADINLAR BALIKÇILIKTADA DAHA TİTİZ VE ÖZVERİLİ
Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin kadın balıkçılar için getirilen ek desteği çok olumlu karşıladıklarını söyledi. Kendi annesinin de yıllarca balıkçılık yaptığını ve kadın elinin değdiği yerde her işin güzelleştiğine dikkat çeken Ceyhan Çetin; “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yaptığı bir projeyle “Balıkçılığa Kadın Eli Değecek” sloganıyla yola çıktık. Bizde Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi olarak bu sloganın arkasında duruyoruz ve bütün kadınlarımızı bu slogan altında balıkçılığa davet ediyoruz. Zamanında benim annemde balıkçılık yapıyordu. Yıllarca balıkçılık yaptı. Tabii annemle beraber Foçada daha 5-6 kadın balıkçımız vardı. Onların gemilerde, biz denize çıktığımız zaman ellerinin değdiği herşey daha titiz, daha güzel. Yalnızca balık tutmak amaçlı değil, teknede yapılan yemeğimizde bile, bize yaptıkları düzenlemelerde bile, kadının yanında bir erkeğin çalışarak daha titiz ve daha özverili olduğunu gördük. Onlardan aldığımız feyizle bu zamanlara kadar geldik. Evet “Balıkçılığa Kadın Eli Değmesini” biz Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi olarak gerçekten destekliyoruz. Çünkü kadınlar baktığımız zaman çok başarılı ve kadının elinin değdiği her şeyde başarının bir kat daha üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Çünkü onların temizliğini, titizliğini, bizlerden daha özverili davrandıklarını biliyoruz. Tarım Bakanlığımızın bunlara yapmış olduğu destekleri bizde destekliyoruz. Şu an kadın balıkçılarımıza, devlet, vermiş olduğu desteğin artı yüzde 25 fazlasını verdiğini biliyoruz. Bundan sonra da Merkez Su ürünleri Kooperatifi olarak biz kadınlarımızı balıkçılığa özendirmek için destekliyor ve arkalarında duruyoruz.” Dedi.
 
Seyfi GÜL / İZMİR BASIN GRUBU 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"