Tamamen Elektrikli MINI Cooper SE Frankfurt'ta Otomobilseverlerle Buluşuyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği MINI, tamamen elektrikli ilk modeli MINI Cooper SE ve menzili yüzde 30 artırılan MINI Cooper SE Countryman ALL4 Plug-in Hybrid ile Frankfurt Otomobil Fuarı’nda otomobil tutkunlarıyla bir araya geliyor...

Tamamen Elektrikli MINI Cooper SE Frankfurt'ta Otomobilseverlerle Buluşuyor
10 Eylül 2019 - 18:37

MINI, tamamen elektrikli ilk modeli MINI Cooper SE ve artan menziliyle MINI Cooper SE Countryman Plug-in Hybird’i tanıtacağı Frankfurt Otomobil Fuarı’na damgasını vuruyor. Yeni elektrikli modelleriyle MINI, sürücülere elektrikli sürüş keyfinin kapılarını aralıyor. Yeni modellerinin yanı sıra, fuarda 60. yılını da kutlayan MINI için Frankfurt Otomobil Fuarı bu yıl bambaşka bir anlam kazanıyor. Ayrıca 60. yıla özel tasarım ve donanımıyla MINI 3 Kapı 60. Yıl Edition, otomobil severlerin beğenisine sunuluyor.

Güç, tarz ve sıfır emisyon: Yeni MINI Cooper SE.

Yeni MINI Cooper SE, markanın tamamen elektrikli sürüş sistemine sahip ilk otomobili olup, aynı zamanda duygulara hitap eden bir sürüş keyfi sunuyor. Ayrıca 184 beygirlik elektrik motoruyla, 0’dan 100’e sadece 7.3 saniyede ulaşıyor. Yeni MINI Cooper SE, yeni nesil lityum iyon bataryasıyla 235-270 km aralığında bir menzil sunuyor. Gelişmiş süspansiyonları ve oldukça düşük ağırlık merkeziyle otomobilin sahip olduğu çeviklik, dinamik bir sürüş sağlıyor. Üretimi MINI’nin Oxford’daki fabrikasında gerçekleşecek olan otomobilin ilk üretimi Kasım 2019’da başlayacak.

Yeni MINI Cooper SE'nin standart donanımları arasında LED farlar, dijital gösterge paneli, elektrikli park freni, iki bölgeli otomatik klima, ısı pompası teknolojisine sahip bir ısıtma sistemi, yardımcı ısıtma, sabit klima fonksiyonları ve MINI Connected navigasyon özellikleri bulunuyor. Yeni model ayrıca, bireysel gereksinimlere göre ayarlanabilen dört ekipman paketi ve sürüş asistan sistemi ile birlikte pazara sunulacak.

Elektrik menzili yüzde 30 artırıldı: Yeni MINI Cooper SE Countryman ALL4 Plug-in Hybrid.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 Plug-in Hybrid, BMW Grup’un en yeni nesil pil hücresi teknolojisiyle, hem verimlilikte hem de menzilde önemli bir artış sağlıyor. Pilin boyutları sabit kalmasına rağmen elektrikli menzilini yüzde 30 arttırarak 55 - 57 kilometre seviyelerine yükseltiyor. Otomobilin bataryası, standart bir ev prizinden yaklaşık beş saatte veya wallbox’a takıldığında yaklaşık 3 saat 15 dakika içinde tam dolu hale gelebiliyor.

Yeni MINI Cooper SE Countryman ALL4, üç silindirli benzinli motoru ve elektrikli motoruyla sağladığı 224 beygirlik güç sayesinde 0'dan 100’e 6.8 saniyede ulaşıyor. 4-çeker sistemi ise ön ve arka tekerleklere dengeli bir şekilde güç aktarılmasına yardımcı oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...