Süper Kupa'da Milas Gücü şampiyon oldu

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi(TMVFL) Federasyonu’nun Türkiye Şampiyonu Manisa Masterler ile Vatan Kupası Şampiyonu Milas Gücü Masterler takımları arasında oynanan Süper Kupa maçını Milas Gücü kazandı.

Süper Kupa'da Milas Gücü şampiyon oldu
05 Ekim 2021 - 14:54

MANİSA PENALTILARLA KAYBETTİ TMVFL SÜPER KUPA MİLAS’A GİTTİ

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi (TMVFL) Federasyonu’nun Türkiye Şampiyonu Manisa Masterler ile Vatan Kupası Şampiyonu Milas Gücü Masterler takımları arasında oynanan Süper Kupa maçını Milas Gücü kazandı. Maç dolayısıyla Muğla Valiliğinin verdiği izinle SMA 1 Tip hastası 14 aylık Alpaslan (Başoğlu) bebek için yardım kampanyası da gerçekleştirildi. Normal süresi golsüz tamamlanan karşılaşmada kazananı penaltı atışları belirledi.

3 Ekim 2021 Pazar Günü Saat 18.00’de Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda oynanan ve Ege Tv’den canlı olarak yayınlanan karşılaşma öncesi Milas Yörük Türkmen Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlendi. “Sporda Şiddete Hayır” yazılı pankartla sahaya çıkan gençler tribünleri dolduran yüzlerce futbolsever tarafından ayakta alkışlandı. Organizasyon Komitesi ve Milas Gücü Masterler Kulübü Başkanı Mustafa Orcan, TMVFL Başkanı Kenan Gürsu ve yönetim kurulu üyeleri, başta Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke olmak üzere Süper Kupa finalinin Milas’ta gerçekleşmesine destek veren tüm yerel yetkililere teşekkür plaketi takdim ettiler. Geçtiğimiz aylarda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Manisa Masterler takımı oyuncusu Hüseyin Gazi Kılınç ve tüm şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Maç ülkemizin tanınmış spor adamları Güvenç Kurtar ve Şerafettin Camcı’nın başlama vuruşuyla başladı. İki yıla yaklaşan pandemi süresi ve henüz liglerin başlamamasına rağmen  her iki takımda hızlı ve atak futbollarıyla unutulmaz bir maça imza attılar. Kalecilerin gününde olması, takımların son vuruşlarda ağları bulamaması güzel futbolun golle süslenememesine neden oldu. Maçın normal süresi golsüz berabere tamamlandı.

Statü gereği penaltı atışlarına geçildi. İlk penaltıyı Milas Gücü oyuncusu dışarı atarken, Manisa’nın atışını kaleci kurtardı. Sonraki 4 penaltıyı takımlar gole çevirdi. Altıncı penaltıyı Milas Gücü’nden Ahmet Terzioğlu gole çevirerek, Manisa takımından Orhan Elgücü topu kale dışına göndererek maçın skorunu ve Süper Kupa’nın sahibini belirleyen isimler oldular.

Milas Gücü Masterler maç sonrası düzenlenen törenle kupayı Kaymakam Mustafa Ünver Böke, TMVFL Başkan Kenan Gürsu ve Güvenç Kurtar’ın elinden aldılar. Milas Gücü antrenörü Hasan Ali Arıka’a da yılın en başarılı teknik adamı ödülü verildi. Maç sonrası Milas Gücü takımı Süper Kupa sevincini saha içinde aileleri ile birlikte kutladı.

ALPASLAN BEBEK İÇİN

Milas Gücü Masterler Kulübü Başkanı Mustafa Orcan kupayı sadece bir takımın kazanabileceğini onunda Milas olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Mustafa Orcan; “ Bugün Süper Kupa finalinde SMA hastası Alpaslan (Başoğlu) bebek için burada olduk. Türkiyedeki bütün Sma hastası çocuklarımız için Milas’ta bu organizasyonu yaptık. İnşallah bu çocuklarımıza bir katkımız olacak. Manisa Masterler takımını da burada ağırlamaktan onur duydum. Maçın burada oynanmasını kabul ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Manisa Masterler Başkanı Ramazan Yıldız ise dostluk içinde sakatlık olmadan maçı tamamlamaktan mutlu olduklarını ve Milas Gücü takımın kutladıklarını söyledi.     

TMVFL yetkilileri Alpaslan bebek için düzenlenen yardım kampanyasında ihtiyaç duyulan bedelin yüzde 89’unun karşılandığını, kalan kısmın ise Almanya’da yaşayan bir Türk vatandaşı tarafından karşılanacağını açıkladılar. Seyfi GÜL   

İzmir Basın Grubu 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...