"SUMP İzmir Projesi" üniversiteli bursiyerlerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir bir ulaşımı hayata geçirmek için başlattığı SUMP/SKUp İzmir Projesi’nde 10 üniversite öğrencisi SKUp İzmir Proje ekibine dahil edilerek “Proje Bursiyeri” olarak belirlendi.

"SUMP İzmir Projesi" üniversiteli bursiyerlerini buldu
19 Nisan 2023 - 23:33

İzmir Büyükşehir Belediyesi, SUMP/SKUp İzmir Projesi kapsamında kentsel hareketliliği artırıp, doğayla uyumlu ulaşım altyapısını geliştirecek 10 üniversite öğrencisine hem burs hem de mesleki tecrübe katacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir bir ulaşımı hayata geçirmek için başlattığı SUMP/SKUp İzmir Projesi’nde 10 üniversite öğrencisi SKUp İzmir Proje ekibine dahil edilerek “Proje Bursiyeri” olarak belirlendi. Proje özellikle gençlerin sürdürülebilir ulaşım alışkanlıklarını verimli bir şekilde değiştirmeleri ve geleceğe aktarmaları amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye-Avrupa Birliği Mali İşbirliği kapsamında kazanmış olduğu 3 milyon192 bin Euro’luk hibeyle yürütülüyor. “Geleceğe Hareket Et” sloganıyla yürütülen faaliyetlerde daha iyi bir yaşam kalitesi için hareketlilik gereksinimlerinin karşılanması hedefleniyor.


20 üniversiteden 65 öğrenci değerlendirildi

Proje bursu için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı kurumsal Linkedln ve SUMPİzmir sosyal medya hesapları üzerinden sürece ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 20 farklı üniversiteden 65 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin özgeçmişleri ve niyet mektupları toplandı. Başvurular İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, SUMP İzmir Proje Yöneticisi Dr. Özlem Taşkın Erten, SUMP/SKUpİzmir Proje Koordinatörü Hamidreza Yazdani, Ulaşım Daire Başkanlığı Hukuk Koordinatörü Av. Utku Kılınç ve projenin müellif konsorsiyumu (MuCosulting) tarafından değerlendirildi. Değerlendirilmeler; mezuniyet türü, mezun olunan bölüm, bilgisayar programları ve dil becerileri olarak dört kritere göre yapıldı. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim almış veya almakta olanlar; bu alanda deneyime sahip ve/veya araştırma çalışması yapmış olanlar; yüksek lisans ve/veya doktora deneyimine sahip olanlar; bir veya birden fazla yabancı dil seviyesi iyi olanlar; niyet mektubunda mesleki vizyonunu net ifade edenler ve proje çalışmaları İzmir'de yürütüleceği için bursiyerlik süresince fiilen İzmir'de bulunan öğrenciler burs programına dahil olmaya hak kazandı. Değerlendirmelere göre SUMP/SKUp İzmir Projesi Genç Bursiyerlerinin 10 asil üyesi belirlendi.


Hem tecrübe hem destek

Belirlenen 10 asil üyeden 4’ü araştırma ekibi, 6’sı ise işbirlikçi ekip olarak belirlendi. Araştırma ekibinde yer alacak kişiler haftada bir, günde 8 saat proje çalışmalarına dahil olarak tecrübe kazanacak ve aylık 3 bin 500 TL burs alacak. İşbirlikçi ekipte yer alan kişiler ise yapılacak etkinlikler bazında günlük olarak proje çalışmalarına katılacak ve her etkinlik başına 500 TL burs alacak.

Burs kazanan öğrenciler
SUMP/SKUp İzmir bursiyerlerinin isimleri şu şekilde;
Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Miray Aslan ve Gökçe Demircan,
Ege Üniversitesi’nden Elia Odabaşı
İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Halil İbrahim Hatun ve Zafer Yılmaz
İzmir Demokrasi Üniversitesi’nden Meryem Nalbant ve Hüseyin Kırcı
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden Melisa Kılıç
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Fulya Çubukçuoğlu ve Fahime Ebania

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...