SP'li Şerafettin Kılıç: Esnafı korumasız bırakmayacağız!..

Saadet Partisi (SP) İzmir 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Şerafettin Kılıç, esnaf dünyasının örgütlü olduğu İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret etti...

SP'li Şerafettin Kılıç: Esnafı korumasız bırakmayacağız!..
06 Haziran 2018 - 16:51

SP adayları Ceren Kara, Mümin Baştürk, Mesut Dağ, Bekir Çalışkan ile İl Başkanı Mustafa Erduran’ın da katıldığı ziyarette Birlik Başkanı Mutlu’dan esnafın problemleri hakkında bilgi alan Kılıç, partisinin projelerini anlattı. Esnaf, sanatkâr ve KOBİ’lerin üretim ve istihdamın ana unsurları olduğunu vurgulayan SP adayı Kılıç, finansman maliyetlerinin yüksekliği, talep yetersizliği, ağır vergi ve primler nedeniyle bu kesimin zor durumda bulunduğuna işaret etti. Saadet Partisi iktidarında başta küçük ve orta boyuttaki işletmeler olmak üzere, girişimcinin önündeki engellerin kaldırılacağını dile getiren Kılıç, kamu bankalarının esnafı faizsiz kredi ile destekleyeceğini, üniversitelerin de işletmelere bilgi ve teknoloji desteği sağlayacağını söyledi. Şerafettin Kılıç, “Bizim iktidarımızda mağdur toplum kesimlerine insan gibi yaşamaları için kaynak aktarımı yapılacaktır. Bu popülist bir politika değil, adil bir ekonomik sistemin en temel gereğidir. Toplum kesimlerine haklarını vererek aynı zamanda ekonomiyi de canlandıracağız. Halkın alım gücünün yükselmesi piyasayı canlandıracak, esnafımızın yüzünü güldürecek, bu da üretimi ve istihdamı artıracaktır.” diye konuştu.  

Esnafın tekelci sermayeye karşı korunacağını kaydeden Saadet Partisi adayı Kılıç, esnafı kepenk kapatmaya zorlayan AVM’ler karşısında korumasız bırakmayacaklarını bildirdi. Kılıç, “Esnaf ve sanatkârlar ile KOBİ’lere Koordinasyon ve Planlama Merkezleri ile çözüm ortağı olacağız. Yatırım ve finans teşviklerini arttıracağız. Teşvik Yasasını yeniden düzenleyerek ithal ikamesi sağlayan, ihracat potansiyeli olan yatırımlara destek vereceğiz. Seçim gezilerimiz esnasına görüyoruz, böyle ikindi vaktine kadar insanlar siftah yapmadıklarını söylüyorlar. Peki, neyle geçinecek bu insanlar. Reçetelerimizi bu şekilde ortaya koyuyoruz. Esnaf ülkenin sesidir, soluğudur. Biz de sizin mecliste sesiniz soluğunuz olacağız. İki gözünüz, iki kulağınız olacağız. Tutan iki eliniz olacağız. Bizi güçlü bir şekilde meclise taşıyacak destek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da ziyaretlerinden dolayı Saadet Partisi heyetine teşekkür etti. Mutlu, Birlik olarak hazırladıkları yayını Şerafettin Kılıç’a takdim etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...