SP'li Aydın: Anahtarı yanlış yerde arıyorlar!

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Birol Aydın, adil bir yönetim ve paylaşımın nasıl kurulabileceğini dünyaya gösterecek tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Karabağlar teşkilatının Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 4. Olağan Kongresi’ne konuşmacı olarak SP Genel İdare Kurulu Üyesi Birol Aydın katıldı.

SP'li Aydın: Anahtarı yanlış yerde arıyorlar!
25 Kasım 2019 - 11:18

Toplantıda partililere hitap eden SP’li Birol Aydın, “Dünyada 196 tane ülke var. Bunların içerisinde yedi tane devlet var ki, bunlar gerçekten belirleyici devletler, yön verici devletler. Ekonomide, siyasette, dış politikada, barışta, savaşta bunlar belirliyorlar herşeyi. Batı blokunda Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika’dır. Doğu blokunda Çin,  Hindistan ve Rusya’dır. Bunların dışındaki ülkeler bir takım isimler almışlardır. Gelişmekte olan ülkeler, az gelişmiş ülkeler ve hiç gelişmemiş ülkeler. Bu tanımları verenler de bu yedi ülkedir aslında. Biz bu halde gidersek sittin sene gelişmekte olan ülkeler sıfatını taşıyacağız öyle görünüyor. Bu yedi ülke diğer ülkelere bir rol biçmiş, herkes de kaderine razı olmuş. Biçilen rollerden birisi nedir. Bu ülkeler ölmeyecek. Ama güçlenmeyecek de. Niye. Çünkü iyi tüketen ülkelerdir, stratejik konumları vardır, nüfusu vardır. Kapitalist batı bloğu sanayi, teknoloji, bilim, herşeyi onlar üretiyor. Ama bu ürettiklerini satabilmesi gerekiyor. Batı bloğun ürettiklerini satın alacak ama dünya siyasetinde rol alamayacak durumda bir ülke istiyorlar.” diye konuştu.

Yeni bir dünya düzenini kurabilecek olan tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren SP Genel İdare Kurulu Üyesi Aydın, zulmü, adaletsizliği ve yokluğu ortadan kaldıracak bir programı Türkiye’nin uygulayabileceğini savundu. Adil bir yönetim ve paylaşım tesis edebilecek ülke Türkiye olduğu için ülkenin toparlanmasını istemediklerini ve suni gündemlerle meşgul ettiklerini iddia eden Aydın, “İşte bunun için Saadet Partisi 50 yıldır anahtarı kaybettiğimiz yerde arayıp bulalım çağrısındadır. Diğer partiler de evet iyi niyetlidir ama anahtarı yanlış yerde arıyorlar. Kaybolduğu yerde arayacak ufku, iradeyi, cesareti gösteremiyorlar.” şeklinde konuştu.

Ülkenin tarım ve hayvancılıkta, sanayide, işsizliğin çözümünde yatırım beklerken yol ve köprü yapımının öncelik olamayacağını vurgulayan SP’li Aydın, bu durumun kalp damarları tıkalı bir insanın damarlarının açılması için tedavi olacağına önce saç ektirmesine benzediğini kaydetti. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “O yapılan yollar boyunca eğer ekilmedik bir dönüm toprak yoksa, o zaman bir anlam ifade eder. Değilse o yollar o köprüler gerçekte zehrin üzerine sürülmüş kremalardır. Bu, yola köprüye karşı olmak değildir. Bu, memleketin önceliği meselesidir. Önce damar yollarını açacağız. Bu tarımdır, hayvancılıktır, sanayidir, felsefedir, bilimdir, spordur, sinemadır. Hayatı kuşatan ne varsa bütün bunlarla ilgili iş yapmaktır.  Para güç değildir. Para güç olsaydı bugün Katar,  Suudi Arabistan dünya politikalarında izi olan ülkeler olurdu. Güç üretimdir. Bunun için de bir takım ilkeler etrafında millet olarak kenetlenmeliyiz. Bunlar özgürlük, adalet, ahlak,  doğru yatırım, sürekli üretim, yaygın kalkınma, hakça paylaşım ve birlikte yaşama bilincidir.”

Tek listeyle yapılan seçimde SP Karabağlar İlçe Başkanı Adem Aktaş güven tazeledi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"