Soyer'e bir tepki de AK Partili Kırkpınar'dan: "Bu kez haddini aştı"

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “İzmir Bayrağı” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Soyer'e bir tepki de AK Partili Kırkpınar'dan: "Bu kez haddini aştı"
22 Haziran 2020 - 13:29

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “İzmir Bayrağı” açıklamasına sert tepki gösterdi. Soyer’in milletin sinir uçlarıyla oynadığını ve terör örgütlerine kol kanat germekten de öteye gittiğini belirten Kırkpınar, “Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İyi Parti ve CHP ittifakı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, göreve geldiğinden bu yana skandal üstüne skandala imza atıyor. Terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya desteğiyle de bilinen Soyer, son olarak yerel yönetimlere "özerklik" istemişti. Koronavirüs salgınına karşı başlatılan 'Milli Dayanışma Kampanyası'na rağmen kendisi alternatif kampanyalar başlatmıştı. Tüm bunlar hem bizim hem de İzmirli hemşehrimizin tepkisine neden oldu. Ancak bunlarla da yetinmeyen Soyer, bu kez haddini aştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol şehirlerinden biri olan İzmir üzerindeki sinsi planını deşifre edip, TÜRSAB acenteleri yetkilileriyle bir zoom toplantısı yapan Soyer, 'İzmir bayrağı' ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, "Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum" sözleriyle açıkça İzmir'i Türkiye'den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme ve bölme isteğini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Soyer’in tüm İzmirlileri hiçe sayıp başına buyruk hareket ettiğini belirten Kırkpınar, “Ülkemizi bölmek isteyenlere millet olarak gereken cevabı ve karşılığı verdiğimiz gibi haddini aşıp, İzmir üzerinde kirli emeller oluşturmaya kalkan Soyer’e de gereken cevabı yine milletimiz verecektir” diyerek tepki gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu