Sokak Senin etkinliği Karşıyaka Belediyesi'ne ödül getirdi

Karşıyaka Belediyesi her hafta düzenlediği Sokak Senin etkinliği ile, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlaması’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Sokak Senin etkinliği Karşıyaka Belediyesi'ne ödül getirdi
12 Eylül 2021 - 12:23
İZMİR - Karşıyaka Belediyesi her hafta düzenlediği Sokak Senin etkinliği ile, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlaması’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

YAŞAM SOKAĞA TAŞINDI
Özellikle pandemi döneminde evde vakit geçirmek zorunda kalan çocukların sokaklarını keşfetmelerini ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla bugüne kadar 11 mahallede düzenlenen Sokak Senin etkinlikleri ile yaşam sokağa taşındı. Müzik dinletisi, söyleşi, dans gösterisi, spor etkinlikleri, sokak oyunları ve atölyeleri de içinde barındıran etkinlikler her yaştan vatandaş tarafından ilgiyle takip edildi. Geleneksel sokak oyunlarının da hatırlatıldığı etkinliklerde çocuklar güvenli ve rahat bir şekilde sokakta oynamanın keyfini yaşadı.

FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLADI
Projenin amacına yönelik bilgi veren Karşıyaka Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü yetkilileri, etkinliklerin devam edeceğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Vatandaşlarımız arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı arttırmayı da hedefleyen bu etkinliklerle sokaklarımızın yeniden keşfedilmesini amaçladık. Aynı zamanda etkinliği gerçekleştirdiğimiz sokakların araç trafiğine kapatılması ile, otomobilsiz bir kent nasıl olur konusunda farkındalık yaratmaya çalıştık. Etkinlikte bir araya gelen mahalle sakinleri arasında komşuluk ilişkileri de gelişmiş oldu. Vatandaşlarımızdan çok güzel geri dönüşler aldık, çocuklarını gönül rahatlığıyla sokakta oynatabildiklerini, güvenli ve rahat hissettiklerini söylediler. Bu etkinliklerin her yaştan vatandaşımıza hitap ettiğini görmüş olduk.”



izmir basın grubu 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...