Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı sona erdi

İzmir’de bu yıl 47’ncisi gerçekleşen Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı sona erdi. Çok sayıda ayakkabı ve çantanın satıldığı fuar, dört gün boyunca üreticiye can suyu oldu. Katılımcılar bir sonraki Shoexpo için şimdiden hazırlıklara başladı.

Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı sona erdi
12 Eylül 2021 - 08:46

Shoexpo “Kış” sezonuna çıkarma yapacak

Nobel Expo tarafından düzenlenen Shoexpo – 47. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, ayakkabıcılık sektörünün yüzünü güldürdü. 8-11 Eylül tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenen fuarda Türkiye'nin dört yanından 110 firma katıldı. Pandemi sebebiyle 2.5 yıldır gerçekleştirilemeyen fuar, renkli standlarıyla dört gün boyunca ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Dünyanın dört bir yanından gelen alım heyetleri, yeni ayakkabı modellerini büyük bir dikkatle incelerken, yüksek oranlarda siparişler vererek Türk üreticisini sevindirdi. Çok sayıda ayakkabı ve çanta satıldı, sektör temsilcileri ve üreticiler fuardan memnun ayrıldı. Ayrıca fuar, İzmir'in modadaki ağırlığının perçinlenmesine de katkıda bulundu. Fuar, İzmir ekonomisine de can suyu oldu. Dört gün boyunca konaklama, ulaşım ve gıda başta olmak üzere İzmir’in bir çok sektörü de fuardan payını aldı. Nobel Expo, 16-19 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenecek Shoexpo-Kış fuarı için çalışmalarına şimdiden başladı.

“İzmir fuarına sahip çıktı”

Nobel Expo Kurucu Ortağı Erhan Çelik, fuarı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek “İzmir, fuarına sahip çıkarak bizleri onurlandırdı. Anladık ki doğru yoldayız, iyi ki İzmir’deyiz” dedi. İzmir’in ayakkabı ve çanta sektörü için gerekli tüm alt yapı ve potansiyele sahip olduğunu söyleyen Çelik “Biz bu şehirden aldığımız güçle bu potansiyeli açığa çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz, el ele verip, iş birliği içerisinde büyüyeceğiz” diye konuştu.

Ekonomiye can suyu

Ayrıca fuar, İzmir'in modadaki ağırlığının perçinlenmesine de katkıda bulundu. Fuar, İzmir ekonomisine de can suyu oldu. Dört gün boyunca konaklama, ulaşım ve gıda başta olmak üzere İzmir’in bir çok sektörü de fuardan payını aldı. 
Shoexpo katılımcılarından bazılarının görüşleri ise şöyle:

Hakan Yavuz: 
London&London
"İzmir’de fuara gelirken kafamda ciddi soru 
işaretleri vardı. Karşılaştığımız organizasyonun başarısı ve yurt dışı alıcı ilgisi yüzümüzü güldürdü. Bundan sonra bir ayağımız kesinlikle İzmir’de"
 
Osman Çalışır :
Çalışır Ayakkabı 
“Fuar oldukça verimli geçti, çok sayıda misafir ağırladık. İyi ilişkiler kurduğumuza inanıyoruz"
 
Serdal Türkoğlu:
Papucix Ayakkabı
“Shoexpo'ya ilk kez katıldık. İtalya’dan, Slovenya’dan, Rusya’dan, Ürdün’den ve daha bir çok dünya ülkesinden yabancı müşteriler ağırladık”
 
Şeref Kaptan:
Kaptanlar Ayakkabı 
“Bu fuar bize pandemiyle ilgili tüm endişelerimizi unutturdu, çok verimli geçti. Güzel kontaklar kurduk, iltifatlar aldık. Hem İzmire hem ülkemize büyük katkı sağladı. Fuardan mutlu ayrılıyoruz”
 
Barış Yalçın:
Bartix Ayakkabı
"Fuara ilk kez girdik, beklentimizin üzerinde güzel geçti. Yerli ve yabancı müşteriler ağırladık. Ciddi bir talep vardı, siparişlerimizi aldık. Seneye de fuardayız”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"