Seyit Torun: Deprem değil bina öldürüyor

İzmir’i sarsan depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da kente gelerek incelemelerde bulundu.

Seyit Torun: Deprem değil bina öldürüyor
31 Ekim 2020 - 00:58
İzmir’i sarsan depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da kente gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Soyer’le birlikte bir açıklama yapan Torun “Deprem değil bina öldürüyor. Maalesef yine depreme dayanıksız binalar göçmüş” dedi. Kente yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesi bekleniyor.

Kandilli Rasathanesi’ne göre 6,9 büyüklüğündeki Ege depreminin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte enkaz bölgesine gitti. İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini ileten Seyit Torun, “Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi. Depremin değil binaların öldürdüğünü söyleyen Torun, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef yine depreme dayanıksız binalar göçmüş. Bunun artık son olmasını diliyoruz. Depremle ilgili kararların artık alınması lazım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız da ‘en büyük projeniz ne’ denildiğinde depreme hazırlık ve binaların güçlendirilmesi demişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız da aynı şekilde aynı ifadeleri kullanıyor. Artık hepimiz bu gerçeği görmek zorundayız. Bu bize umarım daha fazla can kaybına yol açmadan ders olur ve adımlarımızı daha hızlı atarız.”

Kılıçdaroğlu yarın İzmir’de olacak
Torun dayanışmanın önemini vurgulayarak İstanbul, Ankara, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, Antalya, Mersin ve Adana’dan da belediyelerin kurtarma ve lojistik ekiplerinin yola çıktığını ifade etti. Dayanışmanın süreceğini dile getiren Torun “Yarın Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir’de olacaklar. Aynı zamanda cenazelere katılacaklar” diyerek sözlerini tamamladı.

Enkaz halinde 19 bina var
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yıkımın en çok Bayraklı’da olduğunu söyleyerek, “Enkaz halinde 19 binamız var. Şu ana kadar 12 vatandaşımız vefat etti. 500 civarında yaralımız var. Vefat sayısının artmasından endişe ediyoruz ama ekiplerimiz, AFAD ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve dışardan gelen çok sayıda destek ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Görev başındaki tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kaybettiklerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Hasarlı binalara girmeyin
Binaları depremde hasar gören yurttaşlardan bu akşamı evlerinde geçirmemelerini isteyen Başkan Tunç Soyer, “Biz yurttaşların parklarda çadır, kumanya, mobil tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm departmanlarıyla görev başında. Hemşeri İletişim Merkezi vatandaşların taleplerini karşılamak için 24 saat görev başında” dedi.

Başkan Soyer, arama kurtarma ekiplerinin rahat çalışabilmesi için özellikle Bayraklı bölgesinde trafik akışını rahatlatmak gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Gecikmeler insan hayatına mal oluyor. Toplu ulaşımı bu nedenle ücretsiz yaptık. Bu bölgede ulaşımın tıkanmaması lazım.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geceyi Kültürpark’ta geçiren vatandaşları da ziyaret ederek onlara destek oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"