Seramikler Uşak'ta Renklendi

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Seramik Çalıştayı, yurtiçinden ve yurtdışından katılım sağlayan akademisyenlerle Seramik Evi’nde gerçekleştirildi.

Seramikler Uşak'ta Renklendi
01 Ağustos 2022 - 17:25

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Seramik Çalıştayı, yurtiçinden ve yurtdışından katılım sağlayan akademisyenlerle Seramik Evi’nde gerçekleştirildi. 25-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen çalıştayda toplamda 44 eser ortaya çıkarıldı.

Sır altı seramik boyama tekniği ile gerçekleştirilen çalıştaya, Türkiye’den Ahmet Cüneyt Er, Bilgehan Uzuner, İbrahim Vefa İrdelp, İsmail Yardımcı, Kamuran Özlem Sarnıç ve Semih Kaplan; Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden Bedi İbrahim ve Bulgaristan’dan Nadya Teknedzhieva katıldı. Yoğun bir çalışma sürecinin ardından alanında uzman isimlerin ortaya koyduğu eserler sergilenmek üzere hazırlandı.



Altı gün süren çalıştayın ziyaretçileri arasında en neşeli isim ise Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın oldu. Akademisyenlerle birlikte çalışmalara katılan Çakın, fırçayı eline alarak seramiklere renk verdi, sosyal medya paylaşımında ise “Herkes bildiği işi yapsın” diyerek gülümsetti.

Muhteşem Eserler Sanat Galerisinde Görücüye Çıktı

Birçok akademisyenin ve asistanın emek verdiği seramik eserler Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sergilendi. Serginin açılışına Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner katıldı. Açılışta kurdele kesen Başkan Çakın, katılım sağlayan akademisyenlere ve asistanlara katılım belgelerini takdim ettikten sonra sergiyi gezdi.

Sergi açılışında konuşma yapan Akademisyen Bedi İbrahim, “Öncelikle Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner’e böyle bir imkân sağladıkları için teşekkür ediyorum. Çalıştaya katılan hocalarıma ve asistanlara ayrıca teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki seneye de böyle güzel bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Bizler de elimizden geldiği kadar bu tür çalışmaları ve sergileri yurtdışına aktaracağız.” sözlerini kaydetti.

Devamı Gelecek

Açılışta konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, sanatın ve sanatçının her daim yanında olduklarını belirterek, birincisi düzenlenen seramik çalıştayının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti. Belediye bünyesinde hizmet veren Seramik Evi’nde birçok önemli çalışmanın hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Çakın şöyle devam etti:

“Buranın ilk eserlerini, şehrimizin en yoğun kurumlarından olan belediye binamıza yerleştirmiştik. Uşak Belediyesi’nin duvarlarında gerçekten de Türkiye’de nadir olarak bulunan eserler yer alıyor. İstiyoruz ki bunu şehrimizin geneline yayalım, yeni sanatçılarımıza ilham olalım. Uşak Belediyesi olarak, sanata ve sanatçıya değer veren bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Milletvekili İsmail Güneş ise Uşak Belediyesi’nin hem sosyal ve kültürel hem de fiziki açıdan şehre önemli hizmetler kazandırdığına işaret ederek, Uşak’ın seramik üretimi konusunda çok önemli bir konumda olduğunu ve bu işin sanat boyutunun da gelişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Birbirinden özel eserlerin 5 Ağustos tarihine kadar halkın beğenisine sunulacağı sergide çalıştay boyunca ortaya çıkan 44 eserin yanı sıra, sanatçıların etkinlik haricinde oluşturdukları nadide eserler de yer alıyor.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay: "Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez"
Başkan Tugay: “Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin...
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?