Sektörün devleri IF Wedding Fashion İzmir'de buluşuyor

İzmir bir kez daha moda şölenine ev sahipliği yapacak. Avrupa’nın en büyük gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir bu yıl 14. kez kapılarını açıyor. 21-24 Ocak tarihleri arasında Fuar İzmir’de yapılacak IF Wedding Fashion İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek...

Sektörün devleri IF Wedding Fashion İzmir'de buluşuyor
17 Ocak 2020 - 16:59

IF Wedding Fashion İzmir kapladığı alan bakımından Avrupa’nın en büyük fuarı olduğunu ifade eden EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, herkesi bu moda şölenine davet ettiğini söyledi. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük firmalarını bir araya getiren ve yılın ilk fuarı olma özelliğin taşıyan IF Wedding Fashion İzmir’in tasarım yarışmaları ve düzenlenecek defilelerle adından söz ettirmeye devam edeceğini anlatan Ertuğrul, “İzmir’e değer katan ve kentin fuarlar ve kongreler şehri olmasında en büyük paya sahip olan IF Wedding Fashion İzmir, görsel şölenleriyle katılımcıları dört gün boyunca büyüleyecek. Fuara 80 ülkeden ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.  İzmir’in gelinlik, damatlık ve abiye alanında farkını hissettireceği bir fuar olacak. Kentin izlenimlerini tasarımlara yansıdığını göreceğiz” diye konuştu.

“Kent ekonomisine katkı sağlayacak”

İzmir ekonomisine katkı sağlayan en büyük fuarlardan birinin IF Wedding Fashion İzmir olduğunu belirten Ertuğrul, başta oteller olmak üzere esnafın da Fuar ile birlikte mutlu olacağını söyledi. Fuara, İzmir dışından büyük katılım gerçekleşeceğinin altını çizen Ertuğrul, “IF Wedding İzmir Fuarı sadece gelinlik, damatlık ve abiye sektörüne kazandırmakla kalmayacak diğer tüm sektörlerinde kazanmasını sağlayacak. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nda partner olarak yer almaktan dolayı gururluyuz. Hem sektörümüzü bir araya getirme fırsatı sağlayarak İzmir’deki ve diğer çeşitli yerlerden gelen katılımcıların bağ kurmasına olanak sağlayacağız” dedi.

“Fuar, çok konuşulacak”

Fuar’da çeşitli etkinliklerin olacağını söyleyen Ertuğrul, “21 Ocak’ta başlayacak fuarımız 24 Ocak’ta son bulurken dört günlük süre içinde pek çok etkinlik olacak. Uygulamalı drapaj, illüstrasyon çalışmaları, uygulamalı saç tasarım etkinliği, “Moda Devrimi Sergisi”, “11. Gelinlik Yarışması Sergisi” ve katılımcı firmaların defileleri olacak. Sektörün tüm bileşenleri olan kurumların destekleri ile gerçekleştirilen Fuarımıza katılan tüm firmalara şimdiden başarılı bir fuar dönemi geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

Tasarım yarışması defilesi heyecanı

Bu yıl "Yeni Nesil Etkisi" teması ile gerçekleştirilen 11. Gelinlik Tasarım Yarışması finalistlerinin gelinliklerinin dikimleri hızla devam ederken, Fuar açılışında gerçekleştirilecek olan defilede finalistlerin tasarımları jüri tarafından değerlendirilecek ve ödüller sahiplerine ulaşacak. Ayrıca, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı ve Federasyon üyesi Dernek Başkanlarının da katılacağı Fuarın ikinci gününde sektörün başkanlarının gerçekleştireceği söyleşide moda sektörünün bugünü ve yarını değerlendirilecek.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu