Seger'e 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 2 anlamlı ödül

 Erkek ağırlıklı bir çalışan profiline sahip otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren Seger, Kadın Dostu Markalar Ödülü’nün sahibi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir anlam daha yükledi. 

Seger'e 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 2 anlamlı ödül
09 Mart 2021 - 12:42

Dünyanın önde gelen korna üreticilerinden Seger, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde meme kanserine farkındalık yaratmak üzere 2 yıldır devam ettirdiği Pembe Korna projesiyle Kadın Dostu Markalar Ödülü’ne layık görüldü. Törende Seger’e Türkiye’de sadece 10 firmaya verilen ‘Tüketici Özel Ödülü’ de takdim edildi. Ödülü Seger Genel Müdürü Tülin Tezer Seger’de çalışan tüm kadınlar ve onları destekleyen erkekler için aldığını söyleyerek, “Sesimiz Eşitliğimiz” mottosu ile aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin önemine de dikkat çekti. 

 Erkek ağırlıklı bir çalışan profiline sahip otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren Seger, Kadın Dostu Markalar Ödülü’nün sahibi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir anlam daha yükledi. 

Seger Genel Müdürü Tülin Tezer: “Dünya Kadınlar Gününde ödül almak çok anlamlı”
‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak anılan Ekim ayında gerçekleştirdikleri Pembe Korna projesi ile Kadın Dostu Markalar Ödülleri’ne aday gösterildiklerini söyleyen Seger Genel Müdürü Tülin Tezer proje ve ödül ile ilgili şunları söyledi: 

“Pembe Korna projemizi ‘Erken Tanı – Hayata Sarıl’ mottosu ile meme kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapmak üzere 2019 yılında hayata geçirdik. Projemiz ilkinde olduğu gibi geçtiğimiz Ekim ayında da hem toplumda hem de medyada büyük ilgi gördü. Kadın Dostu Markalar Ödülleri organizasyonunda ödüle aday gösterildik ve Otomotiv – Sanayi kategorisinde çok değerli markaların projeleri ile yarıştık. Ödüle layık görülmemiz ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu değerli ödülü almamız oldukça önemli. Bu ödül aynı zamanda yeni projeler için de çalışanlarımıza motivasyon kaynağı oldu. Ayrıca organizasyon tarafından Türkiye’de sadece 10 firmaya verilen ‘Tüketici Özel Ödülü’nün de sahibi olmamız markamızın daima doğru yolda olduğunun bir göstergesi diyebiliriz.” 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda mottomuz “Sesimiz Eşitliğimiz” 
2016 yılından beri WEPs (Kadının Güçlenmesi Prensipleri) imzacısı olduklarına ifade eden Tezer, “Kadınların cinsiyetlerine bakılmaksızın hayatın tüm alanlarında eşit fırsat ve haklardan yararlanması, eşit muamele görmesi, diledikleri tüm alanlarda kişisel bilgi ve becerilerini geliştirebilmesi ve tercihler yapabilmesi için kurum olarak “Sesimiz Eşitliğimiz” diyoruz, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekliyoruz” dedi.

Seger ‘Umudunu Katla’ projesine destek oldu
Kağıt katlama Sanatçısı Gürat Öztürk, kadına yönelik şiddete dikkat çekilen proje çerçevesinde 25 Kasım 2020 - 8 Mart 2021 tarihleri arasında geçen 100 günde barış ve umudun temsili olan 1000 adet turnayı katlayıp,  farkındalık yaratarak şiddetin son bulmasına dikkat çekmeye çalıştı. Seger, her yıl olduğu gibi bu yıl da işbirliği içinde olduğu Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’ne destek olarak, Gürat Öztürk’ün başlattığı “Umudunu Katla” projesi kapsamında hazırlanan turnaları çalışan kadınlarına hediye etti. 

Tezer: “Kadınlara özel projelerde yer almayı sürdüreceğiz”
Korna üretiminde dünyanın ilk 10 firması içinde yer alan Seger’in toplumsal ve sosyal konulara daima önem verdiğini belirten Tezer, “Bugüne kadar kadına yönelik yapılan birçok projenin içinde yer aldık ve konuyla ilgili olarak Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içinde olduk. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadının var olduğu her platformda güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için projelerde yer almaya ve farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz” dedi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"