Şampiyonlar Pisti: 6 ayda 98 kupa

İzmir Park Yarış Pisti’nde antrenman yapan Türk sporcular, son 6 ayda dünya şampiyonalarında 98 kupa alarak rekora imza attı. Milli Sporcu ve İleri Sürüş Eğitmeni Ümit Ülkü “İzmir Park, Türkiye’nin adını spor tarihine altın harflerle yazdırdı” dedi.

Şampiyonlar Pisti: 6 ayda 98 kupa
22 Aralık 2021 - 11:18

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Türkiye Motosiklet Federasyonu lisanslı kulüplerinden İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü'nün işlettiği İzmir Park Spor Tesisi, yetiştirdiği sporcularla Türkiye’yi dünya şampiyonalarında temsil ediyor. Türkiye'de alternatifi olmayan İzmir Park'ta antrenman yapan sporcular, son altı ayda motorsporlarında tam 98 kupa alarak podyuma çıktı. 




Altın harfle tarihe geçtiler

Superbike tarihinde ilk Türk Dünya Şampiyonu ünvanlı Toprak Razgatlıoğlu, Porsche Super Cup yarışlarındaki birinciliklerle adından söz ettiren Ayhancan Güven, Cem Bölükbaşı, Deniz ve Can Öncü, Yağız Gedik, Berkay Besler, Galip Atar, İbrahim Okyay gibi İzmir Park Yarış Pisti’nde antrenman yapan milli sporcular, her yıl Avrupa Şampiyonalarında kürsüye çıkarak Türk Bayrağını dalgalandırdı.
 

"Bu gururu hep yaşayalım"

Kendisi de Türkiye Pist Şampiyonası Süper Grup kategorisinde 11 kez Türkiye Şampiyonu olan Ümit Ülkü, İzmir Park'ta yetişen sporcuların, Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarından zaferle döndüğünü söyledi. Ülkü “Bu başarıların Bakanlık ve sporseverler tarafından gururla takip edildiğini biliyoruz. Biz bu gururu sürekli kılmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.
 

“Turizme ve ekonomiye katkı”

İzmir Park’ın; istihdam, otomotiv ve yan sanayi işbirlikleriyle pazarlama, medya, eğitim, spor ve daha birçok sektörde büyük bir ekonomi ekosistemine hizmet ettiğini belirten Ümit Ülkü 
“Ülkenin dört bir yanından kentimize gelen sporcular ve sporseverler, günlerce İzmir’de konaklayarak, yurtiçi turizmine katkıda bulunuyor. Bu durum, spor endüstrisinin gelişimine, ekonomiye ve tanıtıma da önemli bir katkı sağlıyor” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman sporun ve sporcunun yanında olarak, yapılan iyileştirme-yenileme çalışmalarıyla tesisi, daha kaliteli ve verimli hale getirdiğine dikkat çeken ve bu emeklerin ülkedeki motorsporlarına büyük fayda sağladığını belirten Ülkü, şunları söyledi:
 

Tek pist

“İzmir Park, öncelikle Türk otomobil sporlarına her yıl yüzlerce sporcu kazandırıyor. Yurtdışında mücadele eden birçok sporcumuzun yetişmesinde büyük rol oynuyor. Milli sporcularımızın yarışlara hazırlandığı tek aktif yarış pistiyiz"
 
Hedef uluslararası pist
"Her yıl Türkiye’nin dört yanından binlerce sporcu ile yüzbinlerce sporseveri ağırlıyoruz. Bu tesis; yetiştirici ve geliştirici kimliğiyle, Türkiye’de tüm branşların yapıldığı 'alternatifi olmayan' yarış pisti konumunda. Ama dünyada söz sahibi olma fırsatımız var. Bunun için tek yapmamız gereken uluslararası nitelikte bir piste sahip olmak”
 
İzmir’de bu sporu şahlandıralım”
"İzmir’in böyle bir piste sahip olmak için sayısız avantajı var. Turizm altyapımız tamam. Konaklama potansiyelimiz yüksek. Havalimanımız en iyilerinden. Ağır kış şartlarımız yok, 12 ay pisti kullanabiliriz. Dünyada birçok ülkede iklim şartları nedeniyle en fazla 3, 4 ay pistler açık oluyor. İşte bu yüzden uluslararası nitelikteki bir motorsporları kompleksi için en uygun şehiriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerle yapılacak güç birlikleriyle çok daha büyük organizasyonlara imza atacağımıza inanıyoruz. Gelin adımızı dünyaya duyuralım, bu sporu İzmir’de şahlandıralım” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...