Sağlıklı çocuk gelişiminin olmazsa olmazları için bu sohbeti kaçırmayın!

Alanının uzman isimleri 26 Mayıs Pazar günü İstanbul’da ebeveynlerle bir araya geliyor...

Sağlıklı çocuk gelişiminin olmazsa olmazları için bu sohbeti kaçırmayın!
20 Mayıs 2019 - 17:00

Sabri Ülker Vakfı tarafından düzenlenecek “Aktif Yaşıyoruz” paneli çocuk yetiştirmede hem fiziksel hem de sosyal gelişim için temel prensiplerini anlatmak üzere, alanının uzman isimlerini ilgili anne ve babalarla buluşturuyor.

26 Mayıs Pazar günü İstanbul’da düzenlenecek Yaratıcı Çocuk Festivali kapsamında gerçekleşecek panelin konuşmacıları Gazi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saniye Bilici ve Pedagog, Psikoterapist ve Yazar Soner Koşan olacak. Akıllardaki her sorunun yanıtlanacağı panelde, daha sağlıklı çocuk yetiştirmenin şifreleri paylaşılacak.

Sabri Ülker Vakfı, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ilkokullarda hayata geçirdiği Yemekte Denge Eğitim Projesi çerçevesinde, 26 Mayıs Pazar günü saat 12.30-13.15 arasında İstanbul’da Yaratıcı Çocuk Festivali’nde ebeveynlerle buluşacak. Yemekte Denge Eğitim Projesi ile bugüne kadar Türkiye genelinde 6 milyonu aşkın çocuk, öğretmen ve ebeveyne ulaşan Vakıf, çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde ebeveynlere düşen görevin bilinciyle Festivalde “Aktif Yaşıyoruz” başlıklı panele ev sahipliği yapacak.

Maçka KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştirilecek panelde, anne ve babaların aklındaki soruların yanıtlarını uzman isimler verecek. Gazi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saniye Bilici, S. Pedagog, Psikoterapist ve Yazar Soner Koşan ve Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, katılımcılara çocukluk çağında dengeli ve yeterli beslenmenin ipuçları, çocuklarda beslenme alışkanlığının oluşumu, fiziksel aktivite ve aktif yaşam gibi birçok konuda bilgiler aktaracak.

Panele ilişkin konuşan Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, şunları söyledi: “Yemekte Denge Eğitim Projesi çerçevesinde kendimizi sadece okullarla sınırlamıyor; çocuklarımıza, ebeveynlere ve öğretmenlere farklı platformlardan da ulaşıyoruz. “Aktif Yaşıyoruz” paneliyle ebeveynlere kıymetli bilgiler aktaracak, onların merak ettikleri konularda bilgiler vereceğiz. 26 Mayıs pazar günü tüm anne babaları panelimize davet ediyoruz.”

Prof. Dr. Saniye Bilici kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu olan Prof. Dr. Saniye Bilici, yüksek lisansını ve doktorasını aynı üniversitede tamamladı. Toplu beslenme sistemleri, hastane yemek hizmetleri, gıda güvenliği, okul beslenme programları gibi konularda çalışmalar yürüten Bilici, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

S. Pedagog, Psikoterapist ve Yazar Soner Koşan kimdir?

Almanya Bremen Üniversitesi S. Pedagoji Bölümü mezunu olan Soner Koşan, Almanya’da Psikolojik Danışmanlık Dairesi’nde çocuklar ve gençlerin gelişimi üzerine teşhis ve terapi-danışmanlık hizmetlerinde çalıştı. DiakonischesWerk, Bremen (Diakon Vakfı ) Almanya’nın Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın bir projesi olan Türklerin Uyumu ve Entegrasyonu Bölümü’nde proje sorumluluğu da yapan Koşan, IFZ Frankfurt Aile Merkezi, Bahçelievler Toplum Psikiyatrisi Projesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi gibi birçok merkezde ve projede görev yaptı. Şu anda kendi kurduğu S KONSEPT AKADEMİ’de uzman ve danışman olarak çalışmalarını sürdüren Koşan, 2011 yılından itibaren Bilinçli Anneler Okulu seminerleriyle İstanbul’da 15 binden fazla anneye ulaşmayı başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler"de 2024 yılının kazananları belli oldu
“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”de 2024 yılının...