Sağlıkçılardan Kreş Zammına Tepki

Ege Üniversitesi’nin kreş ücretlerine yüzde 100’e yakın oranda zam yapması sağlık personelinin tepkisine yol açtı.

Sağlıkçılardan Kreş Zammına Tepki
09 Eylül 2020 - 16:32
Ege Üniversitesi’nin kreş ücretlerine yüzde 100’e yakın oranda zam yapması sağlık personelinin tepkisine yol açtı. Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Osman Ata, kreş ücretinin düşürülmesi için rektörlük yetkileri ile görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, “Pandemi döneminde canını hiçe sayarak çalışan sağlık personelimiz canını dişine katarak geçinmeye çalışıyor. Bu zammı kabul etmiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, kreş ve anaokulunda çocuğu okuyan velilere gönderdiği mektupla yüzde 100’e yakın yapılan zam kararını açıkladı. Geçtiğimiz dönem 730 TL olan bir aylık kreş ücretinin bin 500 TL’ye yükseldiğini öğrenen Ege Üniversitesi’nde görevli sağlık personeli, zam kararına büyük tepki gösterdi. Bir çok veli çocuğunu Ege Üniversitesi Anaokulu’ndan aldı.

Kreş ücretine yapılan zammın geri alınması ve kreş ücretinin makul seviyeye çekilmesi için Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Ersan ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı ile görüştüklerini belirten Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Osman Ata, “Üniversite yönetimi kreş ve anaokuluna yaptığı fahiş zammı bir an önce geri çekmelidir. Şu an Ege Üniversitesi’nin kreş ve anaokulu fiyatları özel sektörün üzerinde kalmıştır. Pandemi döneminde büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımızın kreş mağduriyeti giderilmelidir. Sendikamız bu sorunun çözülmesi için her türlü çalışmayı yapacaktır” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...