Şafak Sol: Altıok'un bir neferi olmaktan bir kez daha onur duydum

Şafak Sol'dan birlik beraberlik çağrısı...

Şafak Sol: Altıok'un bir neferi olmaktan bir kez daha onur duydum
03 Aralık 2019 - 17:54

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 8 Kasım’da başlayan mahalle delege seçimleri geride bıraktığımız hafta sonu tamamlandı. Mavi liste ile girdiği seçimde Karşıyaka Yalı Mahallesi’nden delege seçilen Şafak Sol, omuz omuza mücadele ettiği partili dostlarına çabalarından dolayı teşekkür etti. CHP içinde kadın ve gençlere verilen önceliği hatırlatan Sol, “Kadınlar ve gençler Cumhuriyet Halk Partisi şemsiyesi altında, çağdaş ve özgürce kendilerini ifade etti. Adil ve demokratik bir delege seçimi oldu. Homojen yapıya sahip örgüt çalışması sayesinde çabalar boşa gitmedi.” dedi.

Mavi listenin dinamik yapısını seçim boyunca sürdürdüğünü belirten Sol, “Benim hayatımda ‘mavi’ demek; markanın ifadesidir. Mavi özgürlüktür. Cumhuriyet Halk Partisi demektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kıvılcımlar saçan mavi gözlerini, mütevaziliği ve beyefendiliği kadar cesaretiyle de gönüllerden silinmeyen merhum Başbakan Bülent Ecevit’in sembolü mavi gömleğini unutmak mümkün mü? Mavi rengin idealizmine ve güven veren manevi gücüne 24 Kasım 2019 günü, içinde bulunduğum Yalı Mahallesi delege seçimlerinde bir kez daha tanıklık ettim. ‘Altıok’un bir neferi olmaktan bir kez daha onur duydum.” şeklinde konuştu.

 Yaklaşan Kurultay öncesi tüm partililere birlik ve beraberlik çağrısı yapan Şafak Sol şöyle konuştu; “Bundan sonraki süreçte toplumsal değerleri bir arada tutabilmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bölünmeden, kimseyi ötekileştirmeden; farklı seslere her zaman kulak verip ortak aklı ön planda tutacağız. Partimizin yereldeki başarı çıtasını daha da yukarılara taşıyıp İktidar yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz.”

Yereldeki maraton İzmir İl Kongresi ile tamamlanacak. Sonra tüm gözler genel başkanın oylanacağı Kurultay’a çevrilecek. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...