Saadet Partisi stantlarla sahada olacak

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, her ay İzmir’in bir metropol ilçesinde stant açarak sahada olma kararı aldı.

Saadet Partisi stantlarla sahada olacak
11 Şubat 2021 - 10:10
Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, her ay İzmir’in bir metropol ilçesinde stant açarak sahada olma kararı aldı. İlk ilçe olarak Buca’nın belirlendiği çalışmada ülke meseleleri gündeme getirilecek, Saadet Partisi hakkında sorusu olan vatandaşlara cevap verilecek ve önerileri olan vatandaşlar dinlenecek.  

Şirinyer’de kurulan standın açılışında konuşan SP İl Başkanı Mustafa Erduran, milletin en büyük sorununun hayat pahalılığı olduğunu söyledi. Gerçek enflasyonun devletin açıkladığı resmi rakamların çok üzerinde olduğunu herkesin bildiğini kaydeden Erduran, “Hangimiz bir markete girip de fiyatlar karşısında dehşete düşmeden çıkabiliyoruz. Pahalılık akıl alır gibi değil. İnsanlar en temel gıda maddelerine erişimde bile büyük zorluklar yaşıyorlar. Örneğin ayçiçek yağını, yumurtayı, sütü, peyniri, sebze meyveyi alırken dahi zorlanıyorlar. Daha iki sene öncesine kadar soğan ve patatesin fiyat artışından depocular sorumlu tutuluyordu. Bugün de aynı tablo önümüzde duruyor. Şimdi de fiyat artışlarından marketler sorumlu tutuluyor.  Her zamanki gibi asıl mesele, yani hayat pahalılığı ve kötü ekonomi yönetimi konuşulmuyor ve hükümet kendisini sorumlu hissetmiyor.” dedi.

"Ne akla, ne vicdana sığar"
İktidarın vatandaşların ‘geçinemiyoruz’ feryatlarını artık duyması gerektiğini vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Erduran, toplumun gözle görülür şekilde fakirleştiğini belirtti. Erduran, “Memura yüzde 7,36 zam yapılırken, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 8,36 olarak belirlendi. İktidarın maaşlara zam yaparken TÜİK’e değil, çarşı-pazardaki fiyatlara ve evlere gelen faturalara bakması gerekir. Böyle bir tabloda maaşlara verilen bu zamlar ne akla, ne vicdana sığar. Vatandaşın en önemli harcama kalemi olan gıda fiyatlarındaki yüksek artış, dar ve sabit gelirli çalışanların maaşlarına yapılan zamların buhar olmasına neden olmuştur. Memurların, asgari ücretlilerin ve emeklilerin hayat pahalılığına karşı korunması gereklidir. Gerçek enflasyon karşısında aylıkların erimesini engellemeye yönelik ilave tedbirler alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...