Saadet'in doktor adayları sağlık projelerini anlattı

Saadet Partisi’nin İzmir’deki hekim milletvekili adayları, düzenlenen iftar yemeğinde meslektaşlarına tanıtıldı...

Saadet'in doktor adayları sağlık projelerini anlattı
13 Haziran 2018 - 14:45

SP milletvekili adayları beyin cerrahı Op. Dr. Ozan Ganiüsmen, diş hekimi Mehmet Emre Bozaba ile sağlık yöneticisi Ceren Kara, Balçova’da bir restoranda gerçekleşen “Sağlıkçılar İftarı” programında meslektaşları ile bir araya geldi, kendilerini tanıtarak destek istedi.

Burada bir konuşma yapan SP İzmir 1. Bölge adayı Ozan Ganiüsmen, bugüne kadar hastaların doktoru iken 24 Haziran’dan sonra İzmir’in doktoru olacağını söyledi. 2. Bölge adayı Mehmet Emre Bozaba da sağlık personeline uygulanan şiddete dikkat çekerek, hekimlerin daha düzenli ve daha insani şekilde hastalarına hizmet vermesine imkân tanıyan bir sağlık sistemi kuracaklarını belirtti.

Programa konuk olarak katılan ortopedi uzmanı Prof. Dr. Cihangir İslam ise şehir hastaneleri konusuna değinerek, “Ben dünyada böyle bir uygulamanın olduğunu bilmiyorum.  İdeal olan 100, en fazla 400 yataklı hastanelerdir.  Bu tip hastanelerin yönetimi daha uygundur. Fakat hastaneler büyüdükçe ve siz bütün sağlık sisteminizi tek bir noktada topladığınız zaman son derece büyük hatalar meydana getiriyorsunuz. Hastaneyi adeta sanki bir sürgün mekânı gibi veya bir tecrit mekânı gibi şehrin dışına atıyorsunuz. Vatandaşın çabuk ulaşabilmesinin önüne geçiyorsunuz. Şehrin merkezindeki mevcut hastaneler arazi olarak çok kıymetli mekânlar. Ranta açık. Kanaatimce hastaneleri şehir dışındaki daha ucuz mekânlara atıp bu alanları ranta açacaklar” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...