"RUNTALYA Presented by Fraport TAV" renkli görüntülerle başladı

Antalya’nın spor kimliğine büyük katkı sağlayan “RUNTALYA Presented by Fraport TAV”, dün akşam yapılan basın lansmanı ardından bugün gerçekleştirilen üç farklı yarış ile start verdi.

05 Mart 2022 - 15:51
Turizmin başkenti Antalya’yı, spor turizminin de önemli merkezlerinden biri haline getiren “Türkiye’de en fazla yabancı sporcunun katıldığı maraton” olma özelliğine sahip RUNTALYA, Minik Adımlar, Yüksek Topuklar Koşusu ve BabyRun ile renkli bir başlangıç yaptı.

Antalya’nın spor kimliğine büyük katkı sağlayan “RUNTALYA Presented by Fraport TAV”, dün akşam yapılan basın lansmanı ardından bugün gerçekleştirilen üç farklı yarış ile start verdi. Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Minik Adımlar Koşusu, Yüksek Topuklar Koşusu ve BabyRun keyifli görüntülere sahne oldu.

Bir spor festivali şeklinde gerçekleşen RUNTALYA kapsamında günün ilk spor etkinliği çocukların spor aktivitelerine farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen Minik Adımlar Koşusu oldu. Yaşlarına göre 3 farklı grupta 4 ila 12 yaş arası yaklaşık 500 çocuğun katılım gösterdiği yarışta, minik adımların mücadelesi büyük takdir topladı. Yarış esnasında anne ve babaların pist kenarından çocuklarına verdiği destek de görülmeye değerdi. Yarış sonunda tüm katılımcılara madalya takdim edildi.

Günün ikinci etkinliği Yüksek Topuklar Koşusu’nda ise eğlence ve yarış bir aradaydı. 15 kadın, topukları en az 7 cm yüksekliğinde olan ayakkabıları ile 100 metrede mücadele etti.

Günün son koşusu ise BabyRun’dı. 9 ila 11 ay arasındaki 30 bebek, 6 metrelik parkurda emeklemeye ve ailelerine ulaşmaya çalıştı. Daha yürümeyi bile bilmeyen bebeklerin mücadele ettiği yarış eğlenceli anlara sahne oldu.

Bugün 3 farklı yarış ile start alan Runtalya, yarın koşulacak olan 42K, 21K ve 10K koşuları ile devam edecek. 

YARIŞMA PROGRAMI
06 Mart 2022 - Pazar (Cam Piramit Önü)

08:00 Sporcu ve Protokolün Alanda Buluşması / Basın Kayıt
08:45 Tekerlekli Sandalyeli Engelliler Koşusu
09:00 Maraton Başlangıcı
09:15 Yarı Maraton Başlangıcı
09:45 10 KM Koşusu Başlangıcı
13:30 Ödül Töreni

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...