"RUNTALYA Presented by Fraport TAV" renkli görüntülerle başladı

        Antalya’nın spor kimliğine büyük katkı sağlayan “RUNTALYA Presented by Fraport TAV”, dün akşam yapılan basın lansmanı ardından bugün gerçekleştirilen üç farklı yarış ile start verdi.

        05 Mart 2022 - 15:51
        Turizmin başkenti Antalya’yı, spor turizminin de önemli merkezlerinden biri haline getiren “Türkiye’de en fazla yabancı sporcunun katıldığı maraton” olma özelliğine sahip RUNTALYA, Minik Adımlar, Yüksek Topuklar Koşusu ve BabyRun ile renkli bir başlangıç yaptı.

        Antalya’nın spor kimliğine büyük katkı sağlayan “RUNTALYA Presented by Fraport TAV”, dün akşam yapılan basın lansmanı ardından bugün gerçekleştirilen üç farklı yarış ile start verdi. Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Minik Adımlar Koşusu, Yüksek Topuklar Koşusu ve BabyRun keyifli görüntülere sahne oldu.

        Bir spor festivali şeklinde gerçekleşen RUNTALYA kapsamında günün ilk spor etkinliği çocukların spor aktivitelerine farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen Minik Adımlar Koşusu oldu. Yaşlarına göre 3 farklı grupta 4 ila 12 yaş arası yaklaşık 500 çocuğun katılım gösterdiği yarışta, minik adımların mücadelesi büyük takdir topladı. Yarış esnasında anne ve babaların pist kenarından çocuklarına verdiği destek de görülmeye değerdi. Yarış sonunda tüm katılımcılara madalya takdim edildi.

        Günün ikinci etkinliği Yüksek Topuklar Koşusu’nda ise eğlence ve yarış bir aradaydı. 15 kadın, topukları en az 7 cm yüksekliğinde olan ayakkabıları ile 100 metrede mücadele etti.

        Günün son koşusu ise BabyRun’dı. 9 ila 11 ay arasındaki 30 bebek, 6 metrelik parkurda emeklemeye ve ailelerine ulaşmaya çalıştı. Daha yürümeyi bile bilmeyen bebeklerin mücadele ettiği yarış eğlenceli anlara sahne oldu.

        Bugün 3 farklı yarış ile start alan Runtalya, yarın koşulacak olan 42K, 21K ve 10K koşuları ile devam edecek. 

        YARIŞMA PROGRAMI
        06 Mart 2022 - Pazar (Cam Piramit Önü)

        08:00 Sporcu ve Protokolün Alanda Buluşması / Basın Kayıt
        08:45 Tekerlekli Sandalyeli Engelliler Koşusu
        09:00 Maraton Başlangıcı
        09:15 Yarı Maraton Başlangıcı
        09:45 10 KM Koşusu Başlangıcı
        13:30 Ödül Töreni

            İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
            Yaşar Üniversitesi'nden deprem paneli: Güçlendirmede ve denetim şart
            Yaşar Üniversitesi'nden deprem paneli: Güçlendirmede ve denetim...
            AK Partili Baran'dan Cemil Tugay'a "Züğürt Ağa" Benzetmesi
            AK Partili Baran'dan Cemil Tugay'a "Züğürt Ağa" Benzetmesi