Runatolia Maratonu'nda 15 yıldır İyilik Peşinde Koşuyorlar

Türkiye'nin en önemli maratonlarından Runatolia Maratonu 6 Mart 2022 Pazar günü Antalya’da koşulacak. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği de bu yıl 15. kez Runatolia Maratonu’nda omurilik felçlisi bireyler için koşacak.

Runatolia Maratonu'nda 15 yıldır İyilik Peşinde Koşuyorlar
01 Şubat 2022 - 11:22
Türkiye’nin en önemli maratonlarından Runatolia Maratonu 6 Mart 2022 Pazar günü Antalya’da koşulacak. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği de bu yıl 15. kez Runatolia Maratonu’nda omurilik felçlisi bireyler için koşacak.

Bu yıl 16. kez düzenlenecek olan Runatolia Maratonu, X ülkeden binlerce koşucuyu Antalya’da ağırlayacak. İlk kez 2006 yılında turizmde farklılık yaratmak için 850 kişinin katılımı ile gerçekleşen Runatolia Maratonu, yıllar içinde iyilik koşusuna dönüşerek, dezavantajlı kişi ve gruplara fayda sağlamak için her yıl artan katılımcı sayısı ile devam ediyor.

15 yılda 790 kişiye akülü tekerlekli sandalye desteği
‘Türkiye’nin ilk kolektif yardımseverlik koşusu’ unvanına sahip olan Runatolia Maratonu’nun 16. yılında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) de 15. Kez omurilik felçlisi bireyler için koşacak. 15 yılda Runatolia Maratonu’nda 1290 koşusu ile 790 kişiye akülü tekerlekli sandalye desteğinde bulunduk.  

“Koşamayanlar için koşuyoruz”
Bu yıl da Adım Adım oluşumu ile omurilik felçlilerinin sosyal hayata katılımı, sağlık bakımı, eğitim ve istihdamları için Runatolia Maratonu’nda koşacaklarını söyleyen TOFD Genel Başkanı Semra Çetinkaya, “Runatolia Maratonu’nda her yıl destekçilerimiz koşamayanlar için koşuyor. Bu yıl Runatolia Maratonu’nda 15. yılımız olmasının yanı sıra rahmetli genel başkanımız Ramazan Baş’sız ilk Runatolia Maratonu olacak. Ramazan Baş’la çıktığımız bu yolculukta ondan devraldığımız bayrakla, bu yıl da koşamayanlar için koşmak isteyenlerin https://runtalya.com/ adresleri üzerinden kayıt olarak yanımızda olmalarından mutluluk duyacağız.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"