Ramazan'da sindirim sorununa taze zerdeçallı çözüm

Ramazan ayında herkesin şikayet ettiği sindirim sorunları, halsizlik ve ağız kokusu gibi ortak sorunları doğanın şifalı bitkisi taze zerdeçal tarifleriyle gidermek mümkün...

Ramazan'da sindirim sorununa taze zerdeçallı çözüm
15 Mayıs 2018 - 14:36

Ramazan ayında en çok şikayet edilen sağlık sorunlarının başında sindirim sorunları (hazımsızlık), halsizlik ve ağız kokusu geliyor. Beslenme ve tüketim alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkan bu sorunları gidermenin doğal yollarından biri taze zerdeçallı tarifler. Doğanın şifalı bitkisi olarak kabul edilen taze zerdeçal hemen her yemekte kullanılabiliyor.Ve başta sindirim sorunları olmak üzere birçok sağlık sorununu ortadan kaldırıyor.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, Ramazan ayında hemen herkesin yaşadığı üç temel soruna dikkat çekerek, “Ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizlik. Bu üç problemin üçüne birden çözüm olabilecek Ramazan’ın gözdesi, altın niteliğinde bir besin taze zerdeçal” diyor.

“Taze zerdeçalın hem çayı tüketilebiliyor, hem çiğnenerek tüketilebiliyor” diyen Kümeli’nin verdiği bilgiye göre, taze zerdeçal kahvenin içine karıştırıldığında halsizliği önlüyor. Eğer ağız kokusundan korunmak istiyorsanız iftarda çayını demleyebilir, sahurda çiğneyebilirsiniz. Ramazan ayı boyunca dozunda (günlük kullanım miktarı 6-8 gram) ve düzenli tüketildiği takdirde de sindirim problemlerini önleyebilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli’nin Ramazan'da su kaybını önlemek, enerji toplamak ve ağız kokusunu gidermek için herkesin evinde en kolay şekilde yapabileceği taze zerdeçallı limonata ve taze zerdeçallı ağız gargarasını öneriyor;

Taze Zerdeçallı Limonata

- 2 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal

- 1.5 adet Verita Misket Limonu’nun (Lime) suyu

- 4 bardak soğuk su

- 4 çorba kaşığı bal

- İsteğe bağlı; 1 adet portakalın suyu

Tüm malzemeleri bir sürahide karıştırın. Bol buz ile servis etmenizi öneririz.

Taze Zerdeçallı Ağız Gargarası

- Yaklaşık 2.5 cm büyüklüğünde bir parça Verita Taze Zerdeçal (soyulmuş ve rendelenmiş)

- 250 ml su

- 1 çay kaşığı karanfil

- Birkaç damla esansiyel yağ

(Ferahlık vermesi için, dilediğiniz yağı kullanabilirsiniz)

Taze zerdeçalı ve karanfili suya ekleyin, bir taşım kaynatın ve 10 dakika soğumaya bırakın.

Süzdükten sonra istediğiniz esansiyel yağı ekleyebilirsiniz. Buzdolabında saklayın. Kullanırken ağzınızda en az 1 dakika tutmaya özen gösterin.

Verita hakkında: 12 ay boyunca taze meyve

1980 yılında muz ithalatıyla yola çıkan Verita bugün 6 kıtada, 36 farklı ülke ve farklı iklimlerde yetişen her çeşit meyveyi düzenli, sağlıklı, yüksek kaliteli, ekonomik ve hijyenik koşullarda 12 ay boyunca mevsim tazeliğinde Türkiye’ye getiriyor.Verita, küresel ölçekte kalite ve verimliliği artırmak amacıyla Kosta Rika ve Hollanda’daki organizasyonlarıyla Türkiye’ye ithalat zincirini yönetiyor. Portföyündeki 30'dan fazla çeşidiyle “dünyanın meyvesi”ni başta seçkin marketler ve manavlar olmak üzere tüm Türkiye’de Verita standartlarına uygun satış noktalarında tüketicinin beğenisine sunuyor. Verita, Denizli’deki 1000 dönümlük arazisinde Türkiye pazarı için ürettiği elma, armut ve üzüm türlerini ihraç etme potansiyeline de sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"