Pürsu 'Üstün Lezzet Ödülü'ne Layık Görüldü

Koç Topluluğu markalarından Pürsu, dünyaca ünlü Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından ödüle layık görüldü. Uluslararası alanda söz sahibi yeme içme uzmanlarından oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Pürsu’nun Uludağ ve Nazilli kaynağında üretilen tüm ürünleri “Dikkat Çeken Tat, Üstün Lezzet Ödülü” kategorisinde ödüllendirildi.

Pürsu 'Üstün Lezzet Ödülü'ne Layık Görüldü
08 Haziran 2020 - 12:53

Türkiye’nin en güvenilir doğal kaynaklarında, hijyenik koşullarda el değmeden ürettiği suları 2011 yılından bu yana tüketiciyle buluşturan Pürsu, dünyanın en prestijli kuruluşlardan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından ödüllendirildi.Uludağ ve Nazilli kaynağında üretilen Pürsu’nun tüm ürünleri Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün prestijli şef ve sömeliyeleri tarafından yapılan 2020 kör tadım testlerinde “Üstün Lezzet Ödülü” ne layık görüldü.

Yiyecek ve içecekleri test ederek, üstün lezzetleri ödüllendirmeyi ve tanıtmayı misyon edinen “The International Taste and Quality Institute” (iTQi), şefler ve içecek tadım uzmanlarından oluşan dünyaca ünlü bir kuruluş.

Tadım alanında kanaat liderlerinden oluşan jüri üyeleri, Avrupa’nın en prestijli mutfak ve içecek dernekleri arasından seçiliyor ve duyusal değerlendirmede yüzde 70’in üzerinde not alan ürünler, dünyaca saygın iTQi Üstün Lezzet Ödülünü almaya hak kazanıyor.

Her ürün, herhangi bir karşılaştırma yapılmadan sadece kendi kategorisinde test ediliyor. Uzmanların asıl odağını, duyusal analiz metodolojisi doğrultusunda tat hoşnutluğunun yoğunluğu oluşturuyor.

Her aşçı ve/veya içecek uzmanı her kriter için ayrı bir not veriyor ve sonucu etkileyecek yorumda bulunuyor. Tat ve ilk izlenim kriterleri yüksek ağırlıkta olmak üzere, jüri tarafından verilen tüm notlar derleniyor. Sonuçlar, ayrıca yorumları ve tavsiyeleri içeren bir rapor şeklinde katılımcılara gizli olarak iletiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...