Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu: Atılacak her oy bir vicdan yansıması

İYİ Parti İzmir 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu İzmir'den milletvekili adayı olmanın her partiden adaylar için büyük şeref olduğunu söylerken, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu: Atılacak her oy bir vicdan yansıması
03 Haziran 2018 - 14:20

Programda İzmir'den milletvekili adayı olmanın her partiden adaylar için büyük şeref olduğunu söylerken, akademisyen kimliğine de yönelik olarak sosyal yardım politikalarına değinen Hablemitoğlu, "İktidar sosyal yardım ağını kurdu ama sonra ipin ucu kaçtı. Milyonlarca yardıma muhtaç insan var. 11 milyon insan sosyal yardımlarla yaşamını sürdürüyor. İnsanlara yanlış bir algı aksettirilmiş. 'Biz gidersek bu yardımlar yapılmaz' denmiş. Bu algının kırılması lazım. Bununla birlikte bu yardımların çıkış noktası bireyin kendi maddi durumunu düzeltene kadar düzenlenmiş olması gerekse de topluma istihdam fırsatı verilmediği için devamlı hale gelmiş. Bunların elbette düzeltilmesi lazım. Bizim sistemimizde vatandaşlık geliri olacak." dedi.

KADIN SIĞINMA EVİ YERİNE ERKEĞE REHABİLİTASYON

Hablemitoğlu ayrıca kadın sığınma evlerinin de İYİ Parti ile birlikte tarihe karışacağını söylerken, "Şiddete maruz kalmış kadınlarımız bugün kadın sığınma evlerine sığınıyorlar. Yani bir bakıma tecrit altına alınıyorlar. Biz şiddet uygulayan erkeğe rehabilitasyon uygulanmasına çalışacağız." dedi.

"ERDOĞAN VE İNCE'Yİ EKRANDA GÖREBİLİYORSAM..."

Cilasun'un sorusu üzerine İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in medyada yeterince yer alamadığını belirten Hablemitoğlu, "Ekranlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüyorsam, ana akım medyada Muharrem İnce'yi görüyorsam, Genel Başkanımız Meral Akşener'i de elbette görebilmeyi isterim. Medya, siyasi baskıyla çok zor durumda." dedi.

"İZMİR'E YERLEŞME NİYETİYLE GELDİM"

İzmir'den adaylığına yönelik açıklamalarda bulunan ve 24 Haziran mesajı veren Hablemitoğlu, "İzmir'i çok seviyorum ve kentin bir ruhu var. İnsanlar kendilerini iyihissediyorlar. Cumhuriyete inanan insanlar yaşıyor İzmir'de. Siyasette ne kadar siyasi görünebileceğimi bilmiyorum ama İzmir'e yerleşme niyetiyle geldiğimi söyleyebilirim. Türkiye tarihinin en kritik seçimine gidiyor. Herkes olup biteni çok iyi görüyor. 24 Haziran'da atılacak her oy bir bakıma vicdanın yansıması olacak." dedi.

24 Haziran'a kadar süreci sokakta geçireceğini dile getiren Hablemitoğlu ayrıca İYİ Parti'de kadın kolları olmadığını vurgulayarak, kadınların partinin her kademesinde yer aldığını dile getirdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...