Prof. Dr. Nevzat Tarhan MeBrain+ Initiative Başkanı seçildi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT) çalışmaları kapsamında başta Orta Doğu ve Balkanlar olmak üzere çevre ülkeleri kapsayan Beyin Girişimi (MeBrain+ Initiative) Başkanı seçildi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan MeBrain+ Initiative Başkanı seçildi
27 Temmuz 2021 - 13:05
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT) çalışmaları kapsamında başta Orta Doğu ve Balkanlar olmak üzere çevre ülkeleri kapsayan Beyin Girişimi (MeBrain+ Initiative) Başkanı seçildi. Özellikle yakın coğrafyamızda sinirbilim alanındaki araştırmaların yaygınlaşması ve gelişmesi gayesiyle çalışmalar yürütülmesine verdiği destekle takdir gören Prof. Dr. Nevzat Tarhan, SBMT yönetim kurulu önerisi ve bölge ülkelerinin yoğun desteği ile MeBrain+ Initiative çatısı altında başta sinirbilim olmak üzere sağlık bilimleri alanında araştırmacı yetiştirilmesine katkı sağlayacak. 
 
2004 yılında kurulan "Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT), özellikle beyin alanında hastalıkların araştırılması ve tedavilerine ilişkin çalışmalar konusunda öncülük ediyor. Beyin sağlığı alanında sınırları aşmak için yeni teknolojileri hızlı, güvenli ve etkin biçimde tıp alanındaki uygulamalara taşıyan politikaları teşvik eden ve her yıl dünya genelindeki araştırmacıların kongrelerde bir araya gelmesine imkan sağlayan SBMT, sinirbilim, nörobiyoteknoloji, kök hücre tedavileri nanoteknoloji alanında küresel iş birlikleri ile bilimsel araştırmalar yürütmektedir.

SBMT özellikle önceki ABD başkanlarından Obama'nın Beyin Girişimi çalışmalarını başlatmasında planlama, yapılanma ve icra sürecinde önemli rol almış ve 2013 yılında G20+ World Brain Mapping & Therapeutic Initiative öncülüğünü yapmıştır. Bu sayede nörobiyoteknoloji alanındaki gelişmeleri yerel ve küresel çözüm ortakları ile yaygınlaştıran bir dernek olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Her yıl dünya genelindeki araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirilen 18. SBMT Zirvesi bu yıl da nörobilim alanındaki çalışma ve iş birlikleriyle Üsküdar Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımıyla 08-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinde gerçekleştirilmiş, toplantıya Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz da katıldı.

Üsküdar Üniversitesi ve uygulama ve bilim ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi araştırmacılarının özellikle sinirbilim alanındaki yaygın, yüksek etki değerine sahip çalışmaları SBMT toplantılarında da dikkat çekti.

Özellikle bölge ülkelerinde sinirbilim alanındaki araştırmaların yaygınlaşması, gelişmesi gayesiyle yürütülen çalışmalara verdiği destekle tanınan, bu alanda tutkusu ve bilimsel üretkenliği ile takdir gören Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, SBMT Yönetim Kurulu önerisi ve bölge ülke üyelerinin yoğun desteği ile başta Ortadoğu ve Balkanlar olmak üzere bölge ülkelerini de kapsayan MeBrain+ Girişimi başkanı olarak seçildi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, alandaki çalışmaları ile araştırmacılara ilham veren çalışmaları ile 2 yıl önce beyin araştırmaları alanında stratejik programlar, küresel iş birlikleri ve ortaklıklar yoluyla vakıf ve vakıf misyonu hakkında farkındalık yaratmadaki rolü ile 2018 yılında Nobel Ödüllü Eric Kandel'e verilen Golden Axon Liderlik Ödülü'ne layık görülmüştü. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"