Pınar Süt, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil oldu

Pınar Süt, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansı yüksek olan şirketlerin bulunduğu BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerini aldı.

Pınar Süt, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil oldu
09 Mayıs 2022 - 18:34
Pınar Süt, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansı yüksek olan şirketlerin bulunduğu BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerini aldı. Türkiye’de süt ve süt ürünleri sektöründe ilklerin markası olan, sektörünün en itibarlı markası seçilen Pınar, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansı yüksek olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi.
 
2050’de Karbon Nötr Hedefi
Yaşar Holding
tarafından 2007 yılında imzalanan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ile sürdürülebilirlik çalışmalarına hız verdiklerini belirten Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, “Tükettiğimiz her şey dünya kaynaklarını etkiliyor. Hepimiz, sadece yaşadığımız alandan değil, gelecek nesiller ve daha iyi bir yaşam için tüm dünyaya karşı sorumluyuz.  Biz de bu sorumluluk bilinciyle kurulduğumuz günden bu yana çalışmalarımızı toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen, bilim temelli, kalite odaklı iş anlayışı ile belirlediğimiz iş hedefleri doğrultusunda yürütüyoruz. Aynı zamanda, sağlıklı ve mutlu nesiller için ürettiğimiz ürün ve hizmetleri güvenilir şekilde sunmayı ve kurumsal vatandaşlık bilincini de koruyup geliştirilmeyi amaçlıyoruz. Ürün yelpazemizin gelişimine katkı sağlarken bir yanda da kullandığımız ambalajlardaki plastiklerin azaltılmasından doğada çözünebilir ve geri dönüştürülebilir ambalajlara kadar çevremiz adına birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede operasyonlarımızdaki karbon ve su ayak izimizi ölçüyor; azaltmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"