Pınar Süt, 2021'de yüzde 32,2 büyüyerek 2,7 milyar TL ciroya ulaştı

Temel besinlerden olan sütün en doğal haliyle çocuklarımıza ulaştırılması ile sağlıklı nesiller yetiştirilmesi misyonunu üstlenen Pınar Süt, kurulduğu 1973 yılından bu yana süt çiftçiliğini destekleyerek ülkemize ve topluma değer katıyor.

Pınar Süt, 2021'de yüzde 32,2 büyüyerek 2,7 milyar TL ciroya ulaştı
18 Nisan 2022 - 20:47
Temel besinlerden olan sütün en doğal haliyle çocuklarımıza ulaştırılması ile sağlıklı nesiller yetiştirilmesi misyonunu üstlenen Pınar Süt, kurulduğu 1973 yılından bu yana süt çiftçiliğini destekleyerek ülkemize ve topluma değer katıyor. Süt sektörünün lider markası olarak İzmir, Eskişehir ve Şanlıurfa Fabrikaları ile bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sunan Pınar Süt,  2021 yılı faaliyet raporuyla geçen sene gerçekleştirdiği yatırımları detaylı olarak açıkladı.  

“Pınar Süt olarak tüketicilerimizi ve müşterilerimizi işimizin odağında tutarak, ihtiyaç ve beklentilere uygun ürünler geliştirerek, Ar-Ge ve inovasyondaki gücümüzü ürün ve hizmetlerimize yansıtarak öncüsü olduğumuz sektörümüzü geliştirmek üzere çalışıyoruz” diyen Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “2021 yılında 18 yeni ürünümüzü tüketicilerimiz ile buluşturduk. AB standartlarında üretim yaparak 2021 yılında 2,7 milyar TL ciro elde ettik. Böylelikle bir önceki yıla oranla yüzde 32,2 büyüme kaydettik. Yenileme ve modernizasyon çalışmalarımız kapsamında 56 milyon TL yatırım yaptığımız 2021 yılında 117,7 milyon TL net kar seviyesine ulaştık.”

Türkiye’den gerçekleştirilen perakende markalı süt ürünleri ihracatının %18,9’u Pınar’dan
Gürkan Hekimoğlu, dünyanın dört bir yanına ulaşmalarında farklı kültürlerin değişen ihtiyaçlarını en doğru şekilde analiz edebilme yeteneklerinin etkisinin büyük olduğunun altını çizerek; “Toplam 32 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracata yeni ürünler ekleyerek Birleşik Krallık, Fransa, Romanya ve Somali gibi yeni pazarları Pınar markası ile tanıştırdık. Böylelikle 2021’de süt ve süt mamülleri kategorisinde Türkiye’den perakende markalı ürün ihracatının %18,9’unu gerçekleştirdik. Yurt dışı satışlarımızda ilk sırayı %35’lik pay ile Körfez ülkeleri alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Irak, KKTC ve Azerbaycan, global pazarlardaki ticaretimizde ilk sıralarda yer alırken, Bahreyn, Katar ve ABD de ihracat yaptığımız önemli ülkeler arasında bulunuyor” dedi.

Tüm fabrikalara “Sıfır Atık Sertifikası” alındı
Gürkan Hekimoğlu, Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarını, tedarik sürecini, insan kaynakları yaklaşımlarını, pazarlama stratejilerini ve sosyal sorumluluk projelerini oluşturan tüm iş süreçlerinde sürdürülebilirlik odaklı çalıştıklarını ifade etti. Hekimoğlu, “2050 yılında karbon nötr olma hedefi doğrultusunda her alanda karbon salımının ve su kullanımının azaltılması önceliğimize aldık.  Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda Karbon Saydamlık Projesi-Carbon Disclosure Project (CDP) kapsamında geçen sene “Yönetim” seviyelendirmesi içinde yer alıp su güvenliği alanında B, iklim değişikliği alanında B- notu ile derecelendirildik. Enerji verimliliği ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürerek TS EN ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi belgelendirme denetimini başarı ile tamamladık. Doğal kaynakların en verimli şekilde kullanılması, atık oluşumunun en aza indirilmesi ve elde edilen atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda tüm fabrikalarımız için “Sıfır Atık Sertifikası” almaya hak kazandık” diye konuştu.

Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile de sanattan spora, eğitimden çevreye birçok alana katkı sağlamayı sürdürdük. Geleneksel hale gelen çalışmalarımızla çocuklardan süt üreticilerine, sporculardan öğrencilere her kesimden binlerce kişiye dokunduk. Nesilleri büyüten Pınar Süt olarak toplumdan aldığımız güçle çalışanlarımızın, tüketicilerimizin hissedarlarımızın ve iş ortaklarımızın inancı ve duyduğu güven ile nice başarılara imza atacak, hep birlikte nice sağlıklı nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"