Pınar "sağlık, lezzet ve doğallık" temasıyla 21. kez Gulfood'da yer aldı

Pınar’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nde Ürettiği Peynir Çeşitleri Gulfood’da Sergilendi!

Pınar "sağlık, lezzet ve doğallık" temasıyla 21. kez Gulfood'da yer aldı
04 Mart 2021 - 11:29
Bu yıl 21’inci kez Gulfood Fuarı’na katılan Pınar, dünyanın 156 ülkesinden katılımcı ve iş insanlarıyla bir araya gelirken geçen sene Birleşik Arap Emirlikleri’nde açtığı fabrikasında üretilen peynir çeşitlerini sergileme imkânı buldu. 

Türkiye’nin lider süt ve süt ürünleri üreticisi olan Pınar, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai’de düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olarak kabul edilen Gulfood Fuarı’na 21’inci kez katıldı. 

Koronavirüs önlemleri eşliğinde 21 – 25 Şubat tarihlerinde gerçekleşen fuarda Pınar, 96 metrekare alana sahip standında “sağlık, lezzet ve doğallık” temasıyla katılımcılara geniş bir yelpazede et, süt ve su ürünlerini sergiledi. 

Pınar’ın standını BAE Gıda ve Su Güvenliği Bakanı Mariam Al Mheiri, Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar, Dubai Başkonsolosu İlker Kılıç, Dubai Ticari Ataşesi Ahmet Canlı gibi isimlerin yanı sıra birçok farklı ülkeden yüzlerce kişi ziyaret etti. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde üretilen ürünler sergilendi
2019 yılı Kasım ayında 30 milyon dolar yatırımla açılan ve ileri teknolojisi sayesinde 24 saat üretim gerçekleştirilen HADAF Foods fabrikasında üretilen peynirler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Abu Dabi’de KIZAD Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare alan üzerine kurulu olan fabrika, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilk peynir işleme fabrikası olarak faaliyet gösteriyor. 

Hedef gıdanın ettiği, israfın az olduğu bir dünya
Gulfood 2021 İnovasyon Zirvesi kapsamındaki “Gıda Perakende Tedarik Zincirini Yönetme” panelinde konuşan HDF FZCO ve HADAF Foods Genel Müdürü Arda Cenk Tokbaş, pandeminin gıda endüstrisindeki değer zincirlerini derinden sarstığını ancak Pınar’ın böylesi durumlara da mücadele ederek başarılara imza attığını dile getirerek; “Gelecekte en çok, beklenmedik aksaklıklara karşı esnek ve adapte olunabilecek çevik bir gıda sistemine ihtiyaç duyulacak. Artan küresel nüfus için yeterli gıdanın olduğu ve gıda israfının en aza indirildiği bir gelecek için çalışmalıyız. Bunun için de gıda ürünlerinin seyahat etmek zorunda kalacağı zamanı ve mesafeyi azaltmalıyız. Abu Dabi’deki yatırımla Pınar markamızla ürettiğimiz ürünlerle bu hedefi gerçekleştirdiğimiz ve başarıya ulaştığımız için çok mutluyuz ” diye konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"