Petzoo Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı sona erdi

Ulusal Fuarcılık tarafından düzenlenen Petzoo Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı sona erdi. 21-24 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen organizasyon hayvan dostları tarafından büyük ilgi gördü.

Petzoo Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı sona erdi
25 Ekim 2021 - 11:51

Petzoo’yu 40 bin kişi ziyaret etti

Ulusal Fuarcılık tarafından düzenlenen Petzoo Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı sona erdi. 21-24 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen organizasyon hayvan dostları tarafından büyük ilgi gördü. Çeşitli gösteri ve showlarla rengarenk görüntülere sahne olan fuarı yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.



Kedi, köpek, kuş, balık benzeri birçok evcil hayvan türüne dair en yeni ürün ve hizmetlerin sergilendiği fuarda mama, yem, oyuncak, kozmetik,  bakım ürünleri, destekleyici sağlık ürünleri, kum, akvaryum, temizlik ürünleri, özel kıyafetler ve aksesuarlar hayvan sahiplerinin beğenisine sunuldu. Her yaştan ziyaretçinin evcil hayvanları ile birlikte katıldığı fuarda kedi, köpek-kuş-balık yarışmaları, çeşitli showlar, evcil hayvan defileleri, ırk yarışmaları, pet kuaförleri yarışması ve derneklerle federasyonların düzenlediği etkinlikler büyük ilgi gördü.  



Petzoo Eurasia organizatörü Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin 8. kez yapılan fuarın her yıl gelişerek büyüdüğünü belirterek “Katılımcı ve ziyaretçisi sürekli artan fuarı bu yıl yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti. Türkiye'de her 10 evden birinde evcil hayvan besleniyor. Evdeki dostlarımız ailenin bir parçası gibi, dolayısıyla onlar için de çeşitli ürün ve hizmetler mutlak bir ihtiyaç. Dolayısıyla sürekli büyüme eğiliminde olan evcil hayvan ürün ve hizmetleri pazarı artık milyar dolarlarla ifade edilen büyük bir sektör haline geldi. Dünya genelinde yaklaşık 300 milyar doların üzerindeki pet ürünleri pazarında Türkiye’nin toplam hacminin 2023 yılında 1 milyar doları geçmesi bekleniyor” dedi.




“Türk ürünlerine ilgi artıyor”

“Günümüzde evcil hayvanlara dair her türlü ürün ve hizmet Türkiye’de üretilebiliyor” ifadelerini kullanan Çetin “Geçmişte neredeyse tamamı yabancı markalı ithal ürünlere bağımlı olan Türkiye pazarında yerli ürün ve hizmetler hakimiyet kurdu hatta yurtdışında söz sahibi olmaya başladı. Türk evcil hayvan ürünleri sektörü teknoloji ve tesis yatırımlılarını arttırarak gelişmeye devam ediyor ve artık 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan firmalarımız var. Ulusal ve uluslararası evcil hayvan ürünleri sektörünün bir araya gelmesini sağlayan buluşma noktası Petzoo, pazar büyütme, sektörü geliştirme, ihracatı arttırma odaklı bir organizasyon. Türkiye bu fuarla birlikte global evcil hayvan sektörüne ağırlığını koymaya hazır olduğunun işaretlerini verdi. Burada yapılan görüşmeler, anlaşmalar ihracat kanallarının artacağının ve Türk ürünlerinin kalitesinin talep edilir hale geldiğinin en büyük göstergesi oldu. Ayrıca yabancı ülkelerin yoğun ilgisi de dikkatimizden kaçmadı. Yakın gelecekte marka ülke haline geleceğimize, büyük bir endüstri olacağımıza inanıyorum. Avrasya bölgesinin en önemli organizasyonu olarak küresel pazarda Türkiye marka algısını yükseltmek amacındayız. Başarılı, ülkemiz adına çok faydalı bir fuarı geride bırakırken gelecek için şimdiden çalışmaya başladık. Petzoo, evcil hayvan ürün ve hizmetleri sektörü açısından hafızalara kazınacak, 2023 yılında çok daha kapsamlı ve güçlü bir şekilde yeniden karşınızda olacak” dedi.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...