Pamir ile Ersezer, Türkiye denizciliği adına bir ilki gerçekleştirdi

Tolga E. Pamir ve Sevda Ersezer, Haziran 2022’de gerçekleştirdikleri Türkiye Turu Rekoru ile Türkiye denizciliği adına bir ilki gerçekleştirdi.

Pamir ile Ersezer, Türkiye denizciliği adına bir ilki gerçekleştirdi
26 Ağustos 2022 - 20:47

TÜRKİYE TURU REKORU DÜNYA REKORLARI LİSTESİNE ALINDI!

Tolga E. Pamir ve Sevda Ersezer, Haziran 2022’de gerçekleştirdikleri Türkiye Turu Rekoru ile Türkiye denizciliği adına bir ilki gerçekleştirdi. Tüm dünyada farklı yelken branşlarına ait rekorların takibini gerçekleştiren WSSR Konseyi (World Sailing Speed Record Conceil), Pamir ve Erzeser’in Türkiye Turu Rekoru’ndaki başarısını “Around Turkey” başlığı altında listesine ekledi.

2021’de tek başına, sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayan ilk sporcu Tolga E. Pamir, bu sene “Duo Challenge4seas” projesinde denizde kadınlara yönelik ön yargıları kırmak için Sevda Ersezer’le aynı parkurda ilerleyerek bir rekora imza attı.

WSSR (World Sailing Speed Record Conceil) tarafından rekor denemesi öncesinde tekneye yerleştirilen bir cihaz, parkur boyunca ikiliyi takip etti. Türkiye Turu Rekoru çerçevesinde Mayıs 2021’de Gökova kardeşlerin 13 gün 15 saat 2 dakika 58 saniyede gerçekleştirdikleri parkuru, 11 gün 20 saat 23 dakikada tamamlayan Pamir ve Ersezer, hem yeni rekorun sahibi oldu hem de WSSR Konseyi’nin listesine girerek uluslararası rekorlar listesine girdi.

Türkiye Yelken Federasyonu hakemlerinin de kayıt altına aldığı rekor denemesi, WSSR’nin resmi web sitesinde de yayınlandı.

Tolga E. Pamir, Türkiye Turu Rekoru’nun uluslararası bir platform tarafından tanınmasının ülkemiz karasularında dünya yelkencilerine kapı açacağını belirterek “Bu tip rekorları takip eden ekip ve ekurilerin böyle zorlu bir parkuru gerçekleştirmek isteyeceğine eminim” dedi.

Duo Challenge4SEAS / Türkiye Turu Rekoru Hakkında: Yelken sporunun açık deniz branşının gelişimi, uygulaması, ülkemizi çevreleyen dört denizimizin uluslararası platformlarda daha iyi tanıtılması ve yelken sporuna ilginin artması amacıyla Tolga Pamir öncülüğünde hayata geçirilen proje, Türkiye Yelken Federasyonu’nun onayı doğrultusunda 2021’de ilk kez kayıt altına alındı.

Rekor denemesi kapsamında; Tolga E. Pamir, tek başına, sadece yelken ve rüzgar gücünü kullanarak Hopa ila İskenderun Limanı arasındaki parkuru dışarıdan hiçbir yardım almadan tamamlayan ilk sporcu oldu. Bin 500 deniz milini 16 gün 16 saat 27 dakika 31 saniye’de karaya hiç ayak basmadan tamamlayan Pamir, bu sene Sevda Ersezer ile birlikte “Duo Challenge4seas”de aynı parkuru 11 gün 20 saat 23 dakikada gerçekleştirdi.

@challenge4SEAS
#4denizemeydanoku
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"