Oto galericilerin yetki belgesi müracaatı için son tarih: 20 Aralık 2019

İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Odası Başkanı Zafer Dursun, Hükümet tarafından AB uyum çalışmaları kapsamında hazırlanan yönetmelik gereği oto alım satım yapmak isteyen galericilerin çalışabilmeleri, ticaretlerini sürdürebilmeleri için mesleki yeterlilik belgesi almalarını zorunlu olduğunu söyledi.

Oto galericilerin yetki belgesi müracaatı için son tarih: 20 Aralık 2019
12 Aralık 2019 - 14:30

Mesleki yeterlilik belgesi için son başvuru tarihinin 20 Aralık olduğunu açıklayan Dursun, üyelerinin mağdur duruma düşmemeleri için vakit geçirmeden oda ile irtibata geçmelerini istedi.

Türkiye'de inşaattan sonra en büyük sektörün otomotiv olduğunu kaydeden Dursun, “Yılda 7 milyon aracın noterlerde alım satımı yapılıyor. Yılbaşından sonra mesleki yeterlilik belgesi olmayan firmalar oto galericilik yapamayacak. AB uyum çerçevesinde mesleklere standart getiriliyor. Belgelendirme ve standart getirilme çalışmaları tüketicilerin ve üyelerimizin menfaatine. Çünkü her önüne gelen bizim işimizi yapamayacak. İşi bilen, tecrübeli, güvenli üyelerimiz yapacak ve bu durum da hem haksız rekabeti önleyecek hem de müşteriye verilen hizmetin kalitesini artıracak. Aynı belgelendirme çalışmalarının araç galericileri arkadaşlarımız, meslektaşlarımız, 20 Aralık tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi almak için başvuruda bulunmalıdırlar” dedi. 

NE YAPILMALI?

İzmir'de 200'e yakın galerici esnafının yeterlilik belgesini aldığını belirten Dursun, "Duyarlı esnafımıza teşekkürler. Halen işin ciddiyetine varmayan esnafımızı ciddi bir şekilde uyarıyorum. Bir an önce yeterlilik belgesi almak başvuruda bulunsunlar. Bu belge sayesinde her işi ehli olan yapacak. Yılbaşından sonra  yani 1 Ocak 2020'den itibaren yetki belgesi olmayan kişi oto galeri açamayacak" dedi.

Başvuru için gerekli belgelerin neler olduğunu söyleyen Dursun, "İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ndeki Usta Belgelendirme birimine başvursunlar. Bize gelsinler. Biz onları yönlendirelim. Direk bize gelsinler. Ayrıca 0232 4571141 numaralı telefondan bize ulaşabilirler. Üyelerimizi kesinlikle elini çabuk tutmasını istiyorum. Üyelerimiz odaya gelirken 2 tane fotoğraf, kimlik kartı fotokopisi ve kuruma yatırılması için 400 lira getirecek. Sonrasında ise sınava girerek yetki belgesini alacaklar" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"