"Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu" dünya prömiyerini 42. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirecek

Barış Fert’in ilk uzun metraj filmi “Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu” dünya prömiyerini 7 - 18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 42. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirecek...

 "Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu" dünya prömiyerini 42. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirecek
03 Nisan 2023 - 17:11

Barış Fert’in ilk uzun metraj filmi “Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu”

Başrollerinde Deniz Işın ile Haki Biçici’nin yer aldığı ve Cannes Film Festivali’nin film marketi Marché du Film bünyesinde düzenlenen ‘Frontières' platformunda 2022 yılında görücüye çıkan Barış Fert’in ilk uzun metraj filmi “Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu” dünya prömiyerini 7 - 18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 42. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

Soberworks’den Emre Pekçakır ve Bünyamin Bayansal’ın Vayka Film ile ortak yapımı olan “Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu” filmi “Leyla ile Mecnun”, “Her Yerde Sen”, ve “Masumiyet” gibi dizilerde rol alan oyuncu Deniz Işın ile Haki Biçici, Ece Bozkaya, Muttalip Müjdeci ve Caner Cindoruk’u bir araya getiriyor.

Empati kurma yeteneğini ve hislerini uzun yıllar önce kaybetmiş ve adeta bir suç makinesine dönüşmüş Deniz’in (Deniz Işın), İstanbul’da olduğu tahmin edilen esrarengiz bir yazılımın peşine düşmesini ve kendisini yirmi dört saat sürecek kaotik bir serüvenin içinde bulmasını anlatan film 14 Nisan Cuma günü Atlas 1948’de gerçekleşecek prömiyeriyle ilk kez seyirci karşısına çıkacak. 

Film, Cannes Film Festivali’nin market bölümü olan Marché du Film’in Fantasia Uluslararası Film Festivali ile ortaklaşa düzenlediği, tür filmlerinin finansmanına ve ortak yapımına odaklanan Frontières platformuna 2022 yılında başvuruda bulunan birçok yapımın arasından seçilerek uluslararası sektör profesyonellerine bir sunum gerçekleştirmişti.


“Adres” festivalin ulusal kısa film yarışmasında

Soberworks’ün bir diğer ortak yapımı olan Aram Dildar’ın kısa filmi “Adres” de festivalin ulusal kısa film yarışmasında yer alacak. Üniversiteyi bitirip memleketine atanan Edip öğretmenin, atandığı köyün kayıtlarda olmaması sonucundaki arayışını anlatan “Adres” festivalin Ulusal Kısa 2 programında 16 Nisan Pazar günü Fransız Kültür Merkezi ve 18 Nisan Salı günü Sinematek Sinema Evi’nde gerçekleşecek gösterimlerle seyircisiyle buluşacak. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler"de 2024 yılının kazananları belli oldu
“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”de 2024 yılının...