"Okullara Domestos Bağışı" projesi devam ediyor

Getir’den satın alınan her Domestos için bir şişe Domestos da okullara bağışlanıyor!

"Okullara Domestos Bağışı" projesi devam ediyor
19 Kasım 2020 - 19:52
Domestos ve Getir’den Dünya Tuvalet Günü’nde Okul Tuvaletleri için Hijyen İş Birliği
Domestos Dünya Tuvalet Günü’nde özellikle pandemi nedeniyle hijyen ihtiyacının daha da arttığı bu dönemde okulların hijyen standartlarının iyileşmesine destek olmak amacıyla mobil ticaret uygulaması Getir ile anlamlı bir iş birliğine imza attı.

Kampanya kapsamında Getir’den satın alınan her Domestos için bir şişe Domestos da okullara bağışlanıyor. Bu çalışma ile okullarda öğrenim gören öğrencilerin hijyenik tuvalet standartlarına kavuşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Domestos, okullarda pandemi sebebiyle daha fazla önem kazanan hijyen standartlarının iyileştirmesine katkı sağlamak amacıyla “Okullara Domestos Bağışı” projesi kapsamında bu yıl da mobil ticaret uygulaması Getir ile iş birliğini yineliyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen çalışmayla, ev için yapılan hijyen alışverişi aynı zamanda okullara hijyen desteğine dönüşüyor. Getir kullanıcılarının uygulama üzerinden satın aldıkları her bir Domestos Çamaşır Suyu’na karşılık, bir şişe ürün ihtiyacı olan okullara bağışlanıyor.

Domestos Okul Programı kapsamında bugüne kadar toplamda 4,5 milyon çocuğa ulaşıldı
Domestos, özellikle çocukların, tıpkı evlerinde olduğu gibi, okullarında da mikroplardan arındırılmış temiz ve kullanılabilir tuvaletlere erişebilmesinin hem fizyolojik hem de psikolojik sağlıkları için bir “hak” olduğunu; ayrıca çocukların yeni alışkanlıklar edinmelerinin daha kolay olması sebebiyle hijyen bilincinin çocuklar ile daha kolay yaygınlaştırabileceğini savunuyor. Bu sebeple Domestos Okul Programı kapsamında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışmalar gerçekleştiriyor. 2011 yılından bu yana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile birlikte hayata geçirilen “Eğlen, Öğren, Hijyen” projesiyle çocuklara eğitim noktalarında hijyen eğitimi veriliyor. Proje ile, 2011’den bu yana yaklaşık 600.000 öğrenciye hijyen eğitimi verildi. 2016 yılından bu yana da “Okullara Domestos Bağışı” projesi kapsamında okul yönetimlerinden ve velilerden gelen talepler doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle iş birliği yaparak okullara ürün bağışı yapıyor.

Domestos, okul programı kapsamında bugüne kadar toplamda 4,5 milyon çocuğa, 14 binden fazla okulda 72 ilde 4 milyon ürün bağışı gerçekleştirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...