Öğrenciler, sevdikleri dizelerin şairiyle şiiri konuştu

İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Reha Midilli İlkokulu 3A sınıfı öğrencilerinin de yer aldığı eTwinning projesi kapsamında 150 öğrenci sevdikleri dizelerin şairiyle buluştu.

Öğrenciler, sevdikleri dizelerin şairiyle şiiri konuştu
15 Ocak 2022 - 15:41
İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Reha Midilli İlkokulu 3A sınıfı öğrencilerinin de yer aldığı eTwinning projesi kapsamında 150 öğrenci sevdikleri dizelerin şairiyle buluştu. “İki Gözüm Üzümüm” kitabıyla tanınan şair Doç.Dr. Nejdet Neydim uzaktan erişim yöntemiyle buluştuğu çocuklara şiirleriyle birlikte eğitim yöntemleri hakkında ki düşüncelerini de anlattı.

HERŞEYİ BIRAK VE OKU
Foça Reha Midilli İlkokulu 3A Sınıf öğretmeni Yeliz Albayır Nakçı’nın koordinatörleri arasında yer aldığı  “Her Şeyi Bırak ve Oku”adlı eTwinning projesine Türkiye’nin farklı şehirlerinden 10, Romanya’dan iki olmak üzere 12 okul ve 150 öğrenci katılıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında başlayan proje, önümüzdeki Nisan ayında tamamlanacak. Projenin bu ayki programı kapsamında öğrenciler çocuk şiirleri yazarı şair Nejdet Neydim ile çevrimiçi ortamda bir araya geldiler. Şair kendisini ve şiirlerini tanıttığı giriş bölümünde neden çocuk şiirleri yazdığı konusuna ağırlık verdi. Nejdet Neydim konuşmasında “Şiirlerimi yazarken şairlerin seslerini çocuklara iletmek istedim. Çocukların doğuştan fizikten, matematikten çok iyi anladığını biliyoruz. Ama  ne yazık ki büyükler onların sorma yeteneğini köreltiyorlar. Türkiye’deki Çocuk Edebiyatının en büyük sorunu, yazarların  çocukları biçimlendirmek istemeleri. Annenin, babanın ve yazarın görevi  çocuğu biçimlendirmek olmamalı, ona eşlik etmeli, onunla hayatı paylaşmalı. Çocuğun hayatında silgi olmamalı, renk olmalıdırlar.” dedi. 

Çocukların şaire merak ettikleri konularla ilgili sorular yöneltmesiyle devam eden buluşma okunan şiirlerle sona erdi.
 
Seyfi GÜL 
İZMİR BASIN GRUBU 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu