Öğrenciler Nil Karaibrahimgil'i duygulandırdı...

Nil Karaibrahimgil ve Türk Eğitim Vakfı’nın Kız Bursiyerleri Nil’in Kızları Burs Fonu’nun 2. Yaşını Sürprizlerle Kutladı...

Öğrenciler Nil Karaibrahimgil'i duygulandırdı...
17 Nisan 2019 - 12:39

Nil Karaibrahimgil, Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle başlattığı “Nil’in Kızları” projesi kapsamında oluşturulan burs fonu ile kız öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Türk Eğitim Vakfı’nın kız bursiyerleriyle bir araya gelen Nil Karaibrahimgil’e bursiyerler sürpriz yaparak sanatçının projeye özel yazdığı “Nil’in Kızları” şarkısını seslendirdiler.

Şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen Nil Karaibrahimgil ve Türk Eğitim Vakfı işbirliğinde başlatılan “Nil’in Kızları” projesi kapsamında oluşturulan burs fonu ile orta öğrenimini tamamlayıp üniversiteye gitme imkânı bulamayan ve iş mücadelesinde geri düşen kızlara burs sağlanıyor. Bu proje kapsamında sanatçı ve bursiyerler bir araya geldiler.

Yaklaşık 120 bursiyerin katıldığı buluşmada bursiyer kızlar sürpriz yaparak Nil Karaibrahimgil’i, projeye özel yazdığı şarkıyı seslendirerek karşıladılar. Bu sahne karşısında göz yaşlarını tutamayan Nil Karaibrahimgil, öğrencilerle uzun süre sohbet etti ve onların sorularını yanıtladı.

Sanatçı kız öğrencilere, kızlara hırslı olmayı yakıştıramıyorlar, sakın pes etmeyin diye seslendi: “Öncelikle Türk Eğitim Vakfı’na bana bugün burada karşılaştığım harika ve gurur verici tablo için çok teşekkür ediyorum. İnsanın karşısında hayatına dokunduğu, dallarını yeşerttiği bunca hayatı görmesi kadar duygulandıran bir başka durum olamaz. Kızların yaşamı maalesef hiçbir zaman kolay olmuyor. Daha çocukluk döneminde başlıyorlar kızların kanadını kırmaya… Bize cesur olmayı, azimli olmayı yakıştıramıyorlar. Unutmayın yaşamınız boyunca her zaman sen kızsın yapamazsın diyenler olacak. Yolunuzdan şaşmayın ve kendiniz için en iyi olanı yapın. Bu benim yolum kendi kuzey yıldızıma yürüyorum deyin, kendi nehrinizde akın ve pes etmeyin” dedi.

Nil Karaibrahimgil kadınlara karşı yapılan negatif yorumlar karşısında yorumu yapan kişilerin ekosistemi etkisinde kalınmaması için de bursiyerlere tavsiyelerde bulundu. ”Unutmayın sizi en iyi tanıyan yine sizsiniz ve kadın olduğunuz için başaramayacağınıza yönelik söylemlere her zaman kulaklarınızı tıkamalısınız. Hayatınız boyunca takıldığınız ya da yönünüzü değiştirmek isteyenler olacak. Ama önemli olan düşmemek değil ne kadar zaman içerisinde tekrar ayağa kalktığınız. Yaşam felsefenizi önünüze koyduğunuz hedeflere güçlüklere rağmen ulaşmak olarak belirleyin. Sizleri çok seviyorum ve hepinize çok güveniyorum. Başarılarınıza birer birer tanık olurken her zaman yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum.”

Bursiyerler ve Nil Karaibrahimgil interaktif şekilde gerçekleştirdikleri sohbet ve söyleşininardından hep birlikte “Nil’in Kızları” şarkısını seslendirdiler ve bu keyifli günü hep birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile tamamladılar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"