Narlıdereli Kadınlar Kansere Karşı Bilgilendi

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi işbirliği ile kanser farkındalık etkinliği düzenlendi.

Narlıdereli Kadınlar Kansere Karşı Bilgilendi
22 Aralık 2022 - 12:38
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi işbirliği ile Narlıdereli kadınlar, en çok görülen kanser türleri hakkında bilgilendi. İkinci İnönü Mahallesi’nde gerçekleştirilen programda vatandaşlara kanserden korunma yolları, risk faktörleri ve erken teşhisin önemi anlatıldı.

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi işbirliği ile kanser farkındalık etkinliği düzenlendi. DEÜ Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğrencileri, İkinci İnönü Mahallesi’nde bulunan Narlıdere Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen programda vatandaşları kanser ve kanser türleri hakkında bilgilendirdi. İkinci İnönü Mahallesi’nde yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği programda vatandaşlara; kanser türlerinin belirtileri ve evreleri, risk faktörleri, kanserden korunma yolları ve erken teşhisin önemi anlatıldı. DEÜ Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğrencileri özellikle kanserde risk faktörlerinin azaltılması için doğru beslenmenin ve spor yapmanın önemine, alkol ve tütün ürünlerinden uzak durulması gerektiğine dikkat çekti. Meme kanseri, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserleri hakkında bilgi verilen etkinlikte erken teşhisin hayat kurtardığı ifade edilerek, kanser taramalarının aksatılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.


ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi Müdürü Semra Pektopal, kanser konusunda bilgilendirme faaliyetlerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Çağımızın vebası kanserini ciddiye alalım. Bize uğramaz diye düşünmeyelim. Kimse ‘benim başıma gelmez’ diye düşünmesin. Erken teşhisin hayat kurtardığını unutmayalım, sağlık sorunlarımızı ertelemeyelim” dedi. Semra Pektopal, programa ev sahipliği yapan Narlıdere Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çetin Aslan’a da teşekkürlerini iletti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"