Narlıdere'den Deprem Bölgesine Destek Sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremin ardından başlattığı seferberlik sürüyor.

Narlıdere'den Deprem Bölgesine Destek Sürüyor
07 Şubat 2023 - 11:58

Narlıdere Belediyesi’nin, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından başlattığı yardım kampanyası devam ediyor.

Yardım kampanyası kapsamında, acil ihtiyaçlar göz önüne alınarak, kullanılmamış kıyafetler, gıda, tekstil malzemeleri ve kişisel hijyen malzemeleri afet bölgesine gönderiliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Önceliğimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılması. Narlıdere’de dayanışmayı her geçen saat büyütüyoruz. Yardım yapmak isteyenler belediyemize müracaat edebilirler. Yardımlarını ulaştırmayanlar varsa belediye olarak biz gelip alıyoruz” diye konuştu


Narlıdere Belediyesi’nin, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremin ardından başlattığı seferberlik sürüyor.

İlçede toplanan yardımlar, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde tasniflenerek afet bölgesine gönderiliyor. Bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan gıda ve tekstil ürünleri, hijyen malzemeleri ve ısınmak için kullanılacak malzemeler devletin ilgili kurumları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bölgeye yardımlar tüm hızıyla sürerken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de meclis üyeleri, ilçede yer alan siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve meslek oda başkanları ile bir araya gelerek koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.


ÖNCELİĞİMİZ ENKAZ ALTINDA KALAN İNSANLARIMIZ

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, önceliklerinin enkaz altında kalan vatandaşların sağ salim çıkarılması olduğunu ifade ederek, “Önce insanlarımızı kurtarmamız lazım. Hepimiz soğukkanlı olmalıyız. 15 milyon insanımız, büyük bir devlet kadar bir coğrafyada yaşam mücadelesi veriyor. Ben tüm İzmirlilere, Narlıderelilere, yurttaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Depremin olduğu ilk andan bu yana herkes ne yapabiliriz diye canla başla mücadele ediyor. Bu dayanışmayı uzun zaman sürdürmemiz lazım. Çünkü barınma ve diğer sorunlar baş gösterecek. Yeni tedbirler geliştirmek zorundayız” dedi.

DAYANIŞMAYI BİRLİKTE BÜYÜTELİM
Yardımların bir an bölge ulaştırılmasının önemine dikkat çeken Başkan Engin, “Bu bir milli mesele, insanlık meselesi. Bu büyük işbirliğini insanlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturana kadar sürdürmemiz gerekiyor. İzmir’de bunu en iyi şekilde başardık. Bunu yine yapabiliriz. Dayanışmayı her geçen saat büyütüyoruz. Yardım yapmak isteyenler belediyemize müracaat edebilirler. Yardımlarını ulaştırmayanlar varsa belediye olarak biz gelip alıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.  

DEPREM BÖLGESİ İHTİYAÇ LİSTESİ
Deprem bölgesi için acil ihtiyaç listesinde; çadır, kullanılmamış battaniye, tüplü soba, uyku tulumu, paketli hazır gıda, su, süt, bebek ihtiyaç ve hijyen malzemeleri, ışıldak ve kışlık kullanılmamış giysi gibi ürünler yer alıyor. Yardım yapmak isteyenler 0232 239 73 00 ve 0232 238 30 01 - (1600) numaraları telefonda bilgi alabilir, yardım malzemelerini Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edebilirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"