Muzipo Kids bu kez Aydın Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklara umut oldu

Türkiye'nin ilk çocuk hareket üssü Muzipo Kids, kısıtlı şartlara sahip çocuklara fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle yürüttüğü “Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız” projesi kapsamında Aydın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu içerisinde hareket alanı ve oyun parkurları kurdu.

Muzipo Kids bu kez Aydın Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklara umut oldu
13 Eylül 2018 - 10:32

15 şehirdeki 41 merkeziyle çocuklara erken yaşta spor alışkanlığı kazandıran Muzipo Kids, “Her çocuğun oyun oynama hakkı vardır.” değerini benimseyerek iki yıldır “Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız” sosyal sorumluluk projesini yürütüyor. Proje kapsamında Türkiye'de kırsal kesimde bulunan il, ilçe ve köylerde hareket alanları kuran Muzipo Kids, bu kez Aydın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklara umut oldu.
 
“Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız” projesiyle bugüne dek; İstanbul Bakırköy, Ankara Sincan ve İzmir Aliağa Kadın Kapalı Cezaevlerine hareket parkurları kurularak çocuklara hareket ve oyun imkanı sağlandı; Ağrı Doğubayazıt ilçesinde bir ilkokula, Aydın Çocuk esirgeme kurumuna ve Diyarbakır Çınar ilçesindeki bir anaokuluna hareket alanları kuruldu.
 
Proje hakkında bilgi veren Muzipo Kids Kurucu Ortağı Aslı Olgun, “Muzipo Kids'in amacı; çocukları gerçek potansiyellerini keşfedebilecekleri, değişim sağlayabilecekleri, eğlenceli, yaratıcı, güvenli, haklarını gözeten bir ortamda, bilimsel yöntemlerle sağlıklı bir hayata hazırlamak ve içinde bulundukları anı dolu dolu yaşamalarını sağlamaktır. Tüm çocukların güzel bir hayata hakkı olduğu gerçeğinden hareketle imkanı olmayan çocukların şartlarını iyileştirmek için ‘Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız' projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında ağustos ayında Aydın Çocuk Esirgeme Kurumu'na Muzipo oyun ve hareket odası hediye ettik. Çocukların hem fiziksel hem de ince motor gelişimlerini destekleyen özel malzemelerin bulunduğu bu odalar, erken yaşta spor alışkanlığı kazandırıyor ve özgüvenli bireyler yetişmesine olanak yaratıyor.”
 
20 bin çocuğun hayatında sporu yeniden tanımlayan proje
 
Bugüne kadar “Aynı Gökyüzünün Çocuklarıyız” projesiyle  iki bin çocuğun hayatına dokunduklarını belirten Olgun, proje bütçesinin yarısını Muzipo Kids'in üstlendiğini ve geriye kalan masraflar için proje ortaklıkları gerçekleştirdiklerini söylüyor:
 
“Tüm bütçenin içerisinde; kurulum ekipmanları, tadilatlar, operasyon ve eğitmen katılımı gibi masraflar bulunuyor. Projemizin devamlılığını sağlayarak daha çok çocuğa umut olmak için kaynak yaratma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...