Müsavat Dervişoğlu açık ve net konuştu: "Onları İzmir'den uğurlayacağız!"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu, 24 Haziran için iddialı ifadeler kullandı. 

Müsavat Dervişoğlu açık ve net konuştu: "Onları İzmir'den uğurlayacağız!"
25 Mayıs 2018 - 16:38

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu, 24 Haziran için iddialı ifadeler kullandı. Partisi'nin İzmir Kültürpark’ta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen aday tanıtım toplantısında konuşan Müsavat Dervişoğlu,  kamuoyunda, İYİ Parti'nin en çok MHP'den ve CHP'den oy aldığını savunanların aksine, "Biz en çok oyu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden alacağız" dedi.

İYİ Parti'nin toplumun tüm kesimini kucaklayan bir siyasi hareket olduğuna işaret eden Dervişoğlu, şöyle konuştu: “Adaylarınız nasıl diye’ soruyorlar? Listemizde ülkücü, merkez sağ, sosyal demokrat geleneklerden gelenler var. Alevi, Sünni, Kürt var. Onun için kıymetli. Bu kadar farklı görüşten insanı nasıl bir arada tutuyorsunuz diyorlar. Bizim derdimiz kutuplaştırmak değil, kucaklaştırmaktır. Onun için bir arada olmaktan mutlu oluyoruz. Bizim amacımız siyasi vasatlaştırmak değil. Kim, nereden geldi diye düşünmeyin. Her şey en ince ayrıntısına kadar incelenerek gelmiştir. 14 adaylığın hepsine talibiz. Bir rivayete göre CHP’den çok oy alıyoruz, bir rivayete göre MHP’den çok oy alıyormuşuz. Ben size bir müjde veriyorum. Biz en çok oyu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden alacağız." 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İYİ Parti'ye gelecek oyları ölçümleyemediklerini söyleyen Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ölçümleyemiyoruz çünkü çok yoğun bir baskı var. Birileri de bunu medet görüyor. Bu millet korkuyor sanıyor. Bu millet korkmuyor. Hesap soracağı anı bekliyor. Türk milleti zafer kazanmadan önce çekilmesini çok iyi biliyor. Sütre gerisinde bekliyor ve hesap günü sandıkların başına gitmeyi bekliyor” 

"İZMİR’İN ASLINDA TEK ADAYI VAR; MERAL AKŞENER!"

İzmir'de daha önce başka bir partinin il başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “10 yıl il başkanlığı yaptım, iktidar olduğu dönemde de teşkilat yöneticisiydim. Böyle bir siyasi atmosfer görmedim o partide. Şimdi İYİ Parti’de baktım ki herkes iyiye hasret kalmış. Genel merkezimiz İzmir adaylıklarıyla dolmaya başladı. Bu sevindirici ama genel merkezi zorlayan bir durumdu. Genel merkezimiz kardeşler, dostlar, iyiler arasında bir tercih yapmak mecburiyetiyle karşı karşıya kaldı. Aday adayı olan yüzlercesi de iyiydi, hizmet etmek kapasitesine sahip insanlardı. Ama her iki listeye de 14 kişi yazılmak zorundaydı. Aday arkadaşlarımızın emeklerine saygı duyuyorum. Akıttıkları terlerin şahidiyim. Zor bir süreçten geliyorlar, en azından onlar da benim kadar birinci sırayı hak ediyorlar. Bizim iki bölgede 28 adayımız var ama İzmir’in tek adayı var. O da Meral Akşener’dir. Her iki bölge de adaylarımızla çalışacağız. Genel sekreterimiz ikinci bölgede, rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Benim de rakibim Başbakan Binali Yıldırım. Ama Meral Akşener’in ismi bu ikisine de yeter” 

"İKTİDARI İZMİR’DEN UĞURLAYACAĞIZ!"

İktidarı İzmir'den uğurlayacaklarını ifade eden Müsavat Dervişoğlu, "Seçimler vatandaşı yoruyor. Biz de çıkıp yorulacağız. Hazırlıklarımız tamam. Yollara düşeceğiz. Bu kampanya döneminin İzmir’e yakışan bir şekilde yaşanmasını diliyorum. İzmir’in siyasi, sosyal kültürü diğer yerlerle mukayese edilemeyecek farklar içerir. Siyaset burada imbat rüzgarı gibidir. Kentin sosyal iklimine uygun siyasi iklimi de siyasi hayatın merkezine taşıma olarak kendini hissettirir. Bu dönemde çevre, gürültü kirliliği olacak. Öncelikle müsebbibi biz değiliz. İzmirliler bize hak versinler. Ceberut bir iktidara karşı kıt kaynaklarla mücadele vereceğiz. İzmirlilerden şimdiden çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı kimseye bir özür borcumuz yok. Onları İzmir’den uğurlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...