Move Up İzmir'e gençlerden büyük ilgi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Move Up’ sertifakalı eğitim programının İzmir ayağı gerçekleştirildi...

Move Up İzmir'e gençlerden büyük ilgi
13 Nisan 2019 - 22:32

Üniversite adayı öğrencilerinin geleceklerine yönelik tüm sorularının yanıtlarını bulduğu ‘Move Up’ programı, İstanbul ve Antalya’nın ardından İzmir’de de BAU akademisyenleri ile üniversite adayı öğrencilerin bir araya geldiği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Big Data, Siber Güvenlik, Blokchain, Yapay Zeka, Bilişim Hukuku ile Girişimcilik ve Liderlik konulu 6 ayrı kategoride yaklaşık 300 öğrenciye eğitimler verildi. İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, alanında uzman akademisyenler öğrencilerin merak ettikleri tüm soruları yanıtladı.

“Yapay zeka ile ilgili tüm merak ettiklerimi öğrendim”

Move Up etkinliğine katılmaktan dolayı büyük bir heyecan duyduğunu belirten 11. sınıf öğrencisi Umut Aydoğdu, “Yapay zeka ve teknolojiye çok ilgi duyuyorum. İlerleyen zamanlarda bu sektörde ne gibi mesleklerin olacağı konusunda bu etkinlik sayesinde akademisyen hocalarımızdan detaylı olarak bilgi aldım. Tüm merak ettiklerimi öğrendim. Hocalar çok donanımlı ve oldukça başarılı. Bizi bilgileriyle ve deneyimleriyle aydınlattılar. Bahçeşehir Üniversitesi’ne böyle bir etkinlik düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversite sınavına hazırlanan Denizli Bahçeşehir Koleji öğrencisi Deniz Kaan Kabalay ise şunları söyledi, “Böyle bir etkinliğin olması beni çok sevindirdi. Bu etkinlik sayesinde gelecekteki mesleklere dair neler yapabileceğimizi öğrendim. Yapay zeka ve big data konusunda daha önce hiç bu kadar bilgi alamıyordum. Move up etkinliği çok yapıcı oldu ve hepimizi bilgilendirdi.”

Öte yandan, ‘Bir Günde Geleceğine Yön Ver’ mottosuyla yola çıkan program, tüm öğrencilere ücretsiz olup 20 Nisan tarihinde Adana’da düzenlenecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay: "Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez"
Başkan Tugay: “Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin...
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?