Moda dünyasına yön veren fuar başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde, İZFAŞ tarafından 16-19 Kasım tarihlerinde düzenlenecek IF Wedding Fashion İzmir, fuarizmir A ve B hollerinde sektör profesyonellerini ağırlayacak. Fuar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek...

Moda dünyasına yön veren fuar başlıyor
15 Kasım 2021 - 20:36

Tasarım kenti İzmir’in modaya yön veren fuarı IF Wedding Fashion İzmir, moda dünyasının önde gelen profesyonellerini 15.kez fuarizmir’de bir araya getiriyor.

16 Kasım Salı günü kapılarını ziyaretçilerine açacak olan fuar, 19 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek. Üretim yapan firmaları perakendeci, toptancı ve zincir mağazalar ile buluşturan IF Wedding, ülkemizde üretime ve ihracata büyük katkı koyuyor. Türkiye’nin gelinlik üretiminin yüzde 70’lik gibi büyük bir kısmını karşılayan İzmir, başta Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere dünya geneline ihracat gerçekleştiriyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde, İZFAŞ tarafından 16-19 Kasım tarihlerinde düzenlenecek IF Wedding Fashion İzmir, fuarizmir A ve B hollerinde sektör profesyonellerini ağırlayacak. Fuar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akını olacak
100’ün üzerinde ülkeden, 2000’den fazla ziyaretçi kaydı alındı. Fuarda, T.C. Ticaret Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası desteği ile Alım Heyeti Programı düzenlendi. Alım Heyeti Programı kapsamında ziyaretçilerin yüzde 32’si Avrupa’dan, yüzde 30’u Orta Doğu’dan, yüzde 20’si Balkanlar ve Kafkasya Bölgesi’nden, yüzde 10’u ise Amerika ve diğer ülkelerden katılım sağlayacak. 
 
Programa kayıt yapan ağırlıklı ülkeler; Afganistan, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Danimarka, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kıbrıs, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs, Libya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Mısır, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Uruguay, Uganda, Ürdün, Yemen, Yunanistan.
 

195 katılımcı ziyaretçilerini ağırlayacak

IF Wedding Fashion İzmir’de başta İzmir ve İstanbul olmak üzere Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Konya ve Sakarya’dan yerli katılımcılar olacak. Fuarda yabancı katılımcılar da yer alacak. Amerika, İran, İngiltere, Kanada, Katar ve Lübnan’dan gelen firmalar ürünlerini sergileyerek yerli firmalarla da iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacaklar. Toplamda 195 katılımcı fuarda ürünlerini sergileyecek.
 

IF Wedding podyumu boş kalmayacak

9’u solo, 3’ü özel, 3’ü karma ve Gelinlik Tasarım Yarışması olmak üzere 16 defile gerçekleşecek. Fuarın ilk günü 16 Kasım tarihinde Gelinlik Tasarım Yarışması final defilesi, World of the Fashion karma defilesi, Çırağan Couture, Edgers, Nova Bella firmalarının solo defileleri ve Cihan Nacar’ın gala defilesi gerçekleşecek. İkinci gün ise; Ümit Collection, Seren Moda, In Couture, Lioness firmalarının özel defileleri ile World of the Fashion ve Wedding Style Show karma defilesi olacak. Üçüncü gün; Alamo, La Marie solo defileleri,  EİB Moda Tasarım Yarışması final defilesi ve 11. Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi olan Zehra Zayrek ‘‘Performans Defilesi’’, birbirinden güzel tasarımları modacıların beğenisine sunacak. 
 
Sanatla modayı buluşturan tasarımcı Cihan Nacar IF Wedding’te 
Moda dünyasında birçok ünlü ismi giydiren, başarılı tasarımcı Cihan Nacar, ‘‘Gala Defilesinde” modaseverlerle buluşacak. Dünya moda camiasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden tasarımcı Nacar, fuara özel olarak hazırladığı ‘‘Mystery Garden’’ koleksiyonunu moda dünyasının beğenisine sunacak. Markasının ilk gelinlik tasarımının olacağı koleksiyonuyla Nacar ayrıca İzmir’de ilk kez profesyonel defile gerçekleştirmiş olacak. Cihan Nacar’ın tasarımlarını taşıyacak isimler arasında ünlü mankenler Çağla Şıkel, Şevval Şahin ve Tülin Şahin olacak. “Gala Defilesi” ayrıca, sürpriz sahne şovlarıyla moda tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. 
 
Burcu Esmersoy sunumlarıyla renk katacak
2022 yılının moda trendlerinin belirleneceği IF Wedding Fashion İzmir; “Açılış Töreni”, “Gelinlik Tasarım Yarışması” ve Cihan Nacar’ın fuara özel tasarımlarının yer alacağı “Gala Defilesi”   ilk güne damga vuracak. İlk günün tüm etkinlikleri, ünlü televizyon sunucusu Burcu Esmersoy tarafından gerçekleştirilecek.   
 
Podyumda ünlü isimler tasarımlara hayat verecek 
Yeni yıl koleksiyonlarının ilk kez sergileneceği IF Wedding Fashion İzmir’de; ünlü mankenler Çağla Şıkel, Demet Şener, Deniz Pulaş, Ece Gürsel, Gizem Özdilli, Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Şevval Şahin, Tülin Şahin, Wilma Elles birbirinden güzel tasarımları IF Wedding podyumunda moda tutkunlarıyla buluşturacak.
 
‘Gelinlik Tasarım Yarışması’ ödülleri sahiplerini bulacak
Moda dünyasında genç ve yaratıcı fikirleri desteklemeye devam eden, fuarın en önemli etkinliği olan Gelinlik Tasarım Yarışması’nın ödül töreni ilk gün yapılacak. Bu yıl ‘‘Uyanış’’ temasıyla düzenlenen 12. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda, finale kalan 15 tasarımcının özgün tasarımları, açılış günü podyumunda sergilenecek. Açılış töreni ardından finalistler belirlenecek. Birinci 12.500 TL ve performans defilesi düzenleme hakkı, ikinci 10.000 TL, üçüncü ise 7.500 TL’lik ödülün sahibi olacak.
 
‘‘Performans Defilesi’’ hayalleri gerçekleştirecek
IF Wedding podyumu fuarın üçüncü gününde hayallerin gerçekleşmesini sağlayan Performans Defilesi’ne sahne olacak. Tasarımcı adaylarına, profesyonel hayatlarındaki ilk defilelerini sergileme olanağı tanıyan Gelinlik Tasarım Yarışması’nın 2020 yılındaki birincisi Zehra Zayrek, “Gattara” isimli koleksiyonu ile tasarımlarını moda dünyasının beğenisine sunacak.
 
Fuar, www.digitalifw.com.tr adresinden dijital ortamda da ziyaret edilip, katılımcı firma yetkilileri ile görüntülü görüşmeler gerçekleştirilebilecek.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"