Milas Süt Birliği yangının yaralarını böyle sarıyor

*Milas Süt Birliği “Geleceğimizi Yeşertiyoruz” isimli sosyal sorumluluk projesiyle, 11 gün süren yangında zarar gören mahallelerden olan Fesleğen’de, ilkokul öğrencilerine resim atölyesi düzenledi ve tüm öğrencilere tablet hediye etti. 

Milas Süt Birliği yangının yaralarını böyle sarıyor
06 Eylül 2021 - 20:44

Yangın mağduru çocuklara resim sanatıyla terapi

*Milas Süt Birliği “Geleceğimizi Yeşertiyoruz” isimli sosyal sorumluluk projesiyle, 11 gün süren yangında zarar gören mahallelerden olan Fesleğen’de, ilkokul öğrencilerine resim atölyesi düzenledi ve tüm öğrencilere tablet hediye etti. 

Milas Süt Birliği, Milas’a bağlı Beyciler Mahallesi’nde başladıktan sonra ilçede 9 mahallede etkili olan orman yangınından olumsuz etkilenen çocukların psikolojilerini düzeltmek için Geleceğimizi Yeşertiyoruz isimli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. İlk proje etkinliği, yangının 3 gün boyunca etkili olduğu ve 11 gün sonra kontrol altına alınarak söndürüldüğü Fesleğen Mahallesi’ndeki ilkokulda yeni eğitim-öğretim yılı açılıyla birlikte gerçekleştirildi.


Pandemi tedbirleri altında gerçekleştirilen proje etkinliğine ve açılış törenine; Milas Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun, Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Fesleğen Mahallesi Muhtarı Ferhat Kaba, Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney, Milas Süt Birliği personeli, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü Milas Halk Eğitimi Müdürü Tunahan Bayram, Fesleğen İlkokulu Müdür Velili Yeşim Gülbaş, okul personeli ve öğretmenler, Milas TEMA Sorumlusu Mehmet Nergiz, velililer ve çocuklar katıldı.

YALNIZ PALYAÇO SİHİRBAZLIK GÖSTERİSİYLE ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ
Yalnız Palyaço lakaplı Bülent Fuat Aydoğan, sabah saatlerinde velileriyle okula gelen çocuklara renkli bir hoş geldin gösterisiyle karşıladı. Palyaço ile eğlenen çocuklar, sihirbazlık oyunları sunan ve müzikli etkinlikler gerçekleştiren Yalnız Palyaço’yu ilgiyle takip ederek bol bol alkışladı.

Ardından yeni eğitim-öğretim yılı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Milas Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun, yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için öğrencilere, öğretmenlere ve velilere maske-mesafe-hijyen hatırlatmasında bulunarak, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

FİDANLAR EL BİRLİĞİYLE TOPRAKLA BULUŞTU
Etkinlik daha sonra okul bahçesine temsili fidan dikimi ile devam etti. Protokol üyeleri ve çocuklar, okul bahçesinde hazırlanan alanlara çam, armut, ıhlamur ve ceviz fidanlarını dikerek, yeşil bir gelecek için doğayı koruma sözü verdi.

GÖNÜLLÜ RESİM ÖĞRETMENLERİ VE PSİKOLOGLAR EŞLİĞİNDE RESİM YAPTILAR
Geleceğimizi Yeşertiyoruz Projesi etkinlikleri fidan dikimi sonrasında öğrencilerin gönüllü resim öğretmenleri ile Milas Rehberlik Araştırma Merkezi’nden psikologlar eşliğinde sınıfta ve okul bahçesindeki asırlık kestane ağacı gölgesinde resim çizmesi ile devam etti. Yangında travma yaşayan yada olumsuz etkilenen çocuklar, resim atölyesinde duygu ve düşüncelerini tuvale işledi.

Resim atölyesinde çocuklarla yakından ilgilenen Milas Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun ve Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, resim öğretmenlerine, çocuklara başarılar diledi.

Milas Süt Birliği’nin Geleceğimizi Yeşertiyoruz Projesi’ni heyecanla karşıladıklarını ve projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getiren Milas Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun, “Çok acı bir yangın yaşadık, ciğerlerimiz yandı. Bu proje bizim için de büyük önem taşıyor. Çünkü çocuklarımızda yangının oluşturduğu olumsuzlukları en aza indirmeyi ve çocuklarımıza doğa sevgisini kazandırmayı hedefliyor. Renkli görüntülere sahne olan bu değerli proje için Milas Süt Birliği Başkanımız Sayın Ali İhsan Gezgin’e, yönetimine ve personeline, projeye destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Milas Süt Birliği’nin misyonunda her zaman geleceğe yatırımın olduğuna dikkat çeken Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, çocukların en değerli gelecek olduğuna vurgu yaparak, “Bu nedenle Milas Süt Birliği olarak yıllardır çocuklarımız için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Bu yıl hepimizi derinden üzen acı bir orman yangınıyla karşı karşıya kaldık. Bu yangınlarda ciğerlerimiz olan ormanlarımız yandı, yöre halkımızın, üreticilerimizin tarlaları, zeytinlikleri, evleri yandı. Bu korkuyu, acıyı hepimiz yaşadık ancak en derin yaşayan çocuklarımız oldu. Biz de Milas Süt Birliği olarak çocuklarımızın psikolojisini nasıl düzeltebiliriz diyerek, Geleceğimizi Yeşertiyoruz isimli sosyal sorumluluk projemizi hazırladık. Milas Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, TEMA Vakfı’nın da desteğiyle, yangının en yoğun yaşandığı kırsal mahallelerimizden olan Fesleğen’de ilkokulumuzda çocuklarımızla proje kapsamında etkinlik yapıyoruz.” dedi.

RESİM YARIŞMADINDA TÜM ÇOCUKLAR BİRİNCİ SEÇİLDİ VE TABLETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Geleceğimizi Yeşertiyoruz Projesi’nin etkinliklerinin devam edeceğini ifade eden Başkan Gezgin, proje kapsamına yangında zarar gören diğer mahallerdeki çocukları da katmak için çalıştıklarını söyleyerek şunları kaydetti: “Sabah palyaço gösterisi ile eğlenen çocuklarımız, yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenin ardından fidan dikti. Bizlerde onlara eşlik ettik. Fidan dikerek yanan doğamızı el birliğiyle yeşertebileceğimize olan inancı onlara aşıladığımızı düşünüyorum. Ardından çocuklarımız gönüllü resim öğretmenlerimiz eşliğinde, okulda ve bahçede doğada resim yaptı. Sanatın iyileştirici gücüyle çocuklarımızı yangının kötü etkilerinden arındırmayı hedefledik. Değerlendirme sonucunda tüm öğrencilerimizi birinci seçtik ve onları kırsalda eğitimleri için gerekli olan tabletlerle ödüllendirdik. Bizim de geleceğe olan umudumuzu perçinleyen, renkli görüntülere sahne olan etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm çocuklarımıza, öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılının sağlıklı ve başarılı bir şekilde geçmesini diliyorum.”

ÇOCUKLAR YANGININ OLUMSUZ İZLERİNİ VE UMUDU TUVALE AKTARDI
Projede görev alan resim öğretmenleri, sanatın tüm dallarının iyileştirici bir güce sahip olduğunu ifade ederek, çocukların yangının olumsuz izlerini tuvale aktardıklarını söyledi. Resim atölyesinin çocuklar için adeta sanatla bir terapi etkinliğine dönüştüğünü söyleyen resim öğretmenleri, yangına dair olumsuz manzaraların yanı sıra çocukların umudu temsil eden renkleri kullanarak yeşil doğayı da resmettiğini anlattı.
Geleceğimizi Yeşertiyoruz Projesi etkinliği, hatıra fotoğrafı çekimi ile çocuklara ve velilere, davetlilere süt ve ayran ikramıyla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"