Michelin yıldızlı şef Chiavola İzmir'de!

Michelin yıldızlı şef Christophe Chiavola, Türkiye'nin gastronomik açıdan keşiflerle dolu, harika bir ülke olduğunu söyledi.

Michelin yıldızlı şef Chiavola İzmir'de!
10 Ekim 2022 - 00:46

Michelin yıldızlı şef Christophe Chiavola, Urla Hus Winery’de misafir oldu. The Kitchen Project, Meditea ve Institut français İzmir işbirliği ile İzmir’de iyi yemek tutkunlarıyla bir araya geldi.

Akdeniz mutfak mirasını tanıtmak ve iletmek için kurulan şefler ve uzmanlar ağı The Kitchen Project, Méditéa Turkey ve Institut français İzmir işbirliğinde Marsiyalı Michelin yıldızlı şef Christophe Chiavola’yı İzmir’de ağırladı. Şef Chiavola, duyular arasında muazzam geçişler sağlayan zarif mutfağıyla, tüm yerel tatların teker teker ve bir bütün halinde oluşturduğu armoniyle hazırladığı geceye özel menüyü katılımcılarla buluşturdu. 
 

"TÜRKİYE KEŞİFLERLE DOLU"

Türkiye'nin gastronomik açıdan keşiflerle dolu, harika bir ülke olduğunu vurgulayan Şef Chiavola “Ciddi bir ürün çeşitliliği var. Pek çok yeni teknik ve ürün keşfettim. Zeytin ve zeytinyağına bayıldım. Özellikle hurma zeytin ve narenciyeler harika. Mutfağımdaki en önemli şey limon. Çeşme limonuna hayran kaldım. Kalın kabuklu, bol sulu, kaliteli bir limon. Keşiflerime kendi yorumumu katmak için heyecanlıyım” dedi.
 

"İLERİCİ BİR MUTFAK"

Institut français Türkiye İzmir Şubesi Müdürü José-Maria Queirós ise The Kitchen Project ekibi ve Meditea Turkey başkanı Sırma Güven ile yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin yemek kültürüne yönelik hassasiyetine hayran olduğunu söyleyen Queirós “Türkiye’de her yerde Akdeniz mutfağının izlerini görüyorum. Yerel olduğu kadar, sürdürülebilir ve ilerici bir mutfak. Bu lezzetlere kendi yorumunu katarak damaklarımızı şenlendiren Şef Christophe Chiavola’ya teşekkür ederiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...