Metin Akdaş: İzmirli firmalar borsaya açılmalı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Dinamik Isı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş: "İzmirli firmalar borsaya açılmalı"

Metin Akdaş: İzmirli firmalar borsaya açılmalı
11 Ocak 2021 - 09:59
İZSİAD üyeleri başarı hikayelerini anlatıyor
İZSİAD’ın Başarı Hikayeleri Sohbetleri, yeni yılda da çevrimiçi olarak devam ediyor. 2021 yılının ilk Başarı Hikayeleri toplantısının konuğu Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Dinamik Isı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş olurken hem iş yaşamının dönüm noktalarını hem de yakın zamanda borsaya açılan firmasının yürüttüğü halka arz çalışmalarını anlattı.

Toplantının açılışında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, pandemi nedeniyle internet üzerinden toplantılara devam ettiklerini söyledi. Bu kapsamda Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nde 2021 yılının ilk konuğu olarak Dinamik Isı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş’ı ağırlamak istediklerini söyleyen Küçükkurt, “Kendisinin ilgi çekici bir iş hikayesi mevcut. Sıfırdan gelip bugün son derece büyük bir sanayi tesisini ülkemize kazandırdı. Son olarak firmasını da halka arz etti. Bu sürecin inceliklerini de kendisinden dinlemenin üyelerimiz açısından verimli olacağını düşündük” diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Dinamik Isı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş, İZSİAD’ın Başarı Hikayeleri’nin çok faydalı bir etkinlik olduğunu, İZSİAD üyelerinin birbirini tanımak, geçmişlerini öğrenmek ve bugünkü faaliyet alanlarına hakim olmak adına büyük bir imkan tanıdığını söyledi. Bu anlamda kendisine bu fırsatı verdikleri için teşekkür eden Akdaş, hem kendi iş yaşamının kırılma anlarını hem de son olarak şirketinin halka arz aşamasını ayrıntılarıyla anlattı.

“Halka arz büyümek için büyük bir fırsat”
2004 yılında sanayi üretimine başladıklarını ve bina yalıtımı, ses yalıtımı, ambalaj köpükleri üretimi ve tesisat yalıtımında kullanılan kauçuk köpüğü üretimi yapan 4 ayrı tesis ile çalışmalara devam ettiğini söyleyen Akdaş, “2011 yılında anonim şirketine geçtim, 2013 yılında halka arz planlaması yaparken tesisimizde çıkan yangın nedeniyle bu planımızı ertelemek zorunda kaldık” dedi.

Bu geçen süreçte halka arz için gerekli yapısal dönüşümleri yaptığını söyleyen Akdaş, “2017 yılının sonunda SPK’ya ve borsaya başvurumuzu yaptık. 2018 içerisinde incelemeler tamamlandı ancak sonrasında mevzuat değişti. Önceden borsaya açıklık oranı 20 milyon TL idi, 30 milyon TL’ye çıkınca başvurumuzu geri çektik” dedi. 2019 itibariyle tekrar başvurduklarını söyleyen Akdaş, “2019 yılının Ağustos ayında halka arzımız gerçekleşti. 3 TL’den hissemizi sattık, bugün o hisseler 11.15 TL oldu” dedi. Halka arz konusunda küçük yatırımcının özellikle 2020 yılında borsaya girdiğini hatırlatan Akdaş, “Borsadaki yatırımcı sayısı 2 buçuk milyona ulaştı. Pandemide 1 milyon 300 bin yeni yatırımcı girdi. Bu anlamda borsaya açılmak firmalar için büyük avantaj sağlıyor, büyümeye ve gelişmeye imkan sağlıyor” diye konuştu.

İzmir’de en az 5 firmanın daha borsaya açılmaya hazırlandığını söyleyen Akdaş, “Konjonktür bunu da destekliyor. Firmalarımız borsaya açılınca yönetimi kaybedeceğini sanıyor, aslında tam tersi, firmaya ortak alıp yönetim sizde kalmış oluyor. Büyüme için çok önemli bir argüman halka arz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...