Menderes'e yatırım yağmuru

Menderes'te 75 yataklı hastane inşaatının hızla devam ettiğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gümüldür Balıkçı Barınağı'nın Gümüldürlü balıkçılara tahsisin gerçekleşeceğini söyledi. Kaya, Özdere Yat Limanı için de müjdeyi verdi.

Menderes'e yatırım yağmuru
28 Mart 2021 - 15:13
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Menderes'te devam eden kamu yatırımlarını inceledi, Gümüldür ve Özdere bölgelerinde esnaflarla buluştu, bölge sakinlerinin sorunlarını dinledi. Programı esnasında Son Başbakan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ı da telefonla arayan Kaya, bölgede süren çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kaya'ya programlarında AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı ve 2014-2019 dönemi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da eşlik etti. Menderes'te 75 yataklı hastane inşaatının hızla devam ettiğini belirten, Gümüldür Balıkçı Barınağı'nın Gümüldürlü balıkçılara tahsisin gerçekleşeceğini söyleyen Kaya, Özdere Yat Limanı için de müjdeyi verdi.

GÜMÜLDÜR BALIKÇI BARINAĞI, GÜMÜLDÜRLÜ BALIKÇILARA TAHSİS EDİLECEK
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya'nın programı ilk olarak Gümüldür Balıkçı Barınağı ziyaretiyle başladı. Gümüldür Balıkçı Barınağı'nın Menderes'in AK Partili bir belediye tarafından yönetildiği dönemde rehabilite edildiğini ve işlevsel hale getirildiğini hatırlatan Kaya, "Gümüldür Balıkçı Barınağı'na gerek inşaat halinde gerekse inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra defalarca geldim. Burada büyük işler yapıldı. AK Partili Bülent Soylu'nun Belediye Başkanlığı döneminde burası adeta sıfırdan inşa edildi. Mendirek taşları üzerine beton döküldü ve vatandaşlarımız için yürüme yolu yapıldı. Yine teknelerin bağlama yoluna dökülen beton ve yerleştirilen yeni babalar ile burası liman hüviyeti kazandı. Liman girişi kazılarak derinleştirildi. Teknelerin atılıp çekilmesi için beton platform yapıldı. Çevre düzenleme, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Biz bu hizmeti Menderesli, Gümüldürlü hemşehrilerimiz için yaptık. Ancak görüyoruz ki, bizim yaptığımız işlerin bakımını bile yapamıyorlar. Ziyadesi yok, onu da biz yaparız. Biz başka siyasi partilere benzemeyiz. Yaptığımız hizmetleri ve gerçekleştirdiğimiz yatırımları oy hesabına göre değil, ihtiyaçlara göre yaparız. Balıkçı esnafımız bizden rica etti, burada DSİ eliyle derinleştirme çalışması yaptıracağız. Ayrıca buranın Kaymakamlığa devri ve ardından da Gümüldürlü hemşehrilerimizin kurduğu kooperatife tahsisi konusunda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

MENDERES'İN HASTANESİNDE SONA GELİNİYOR
Bir hafta önce yine Menderes'e geldiğini ve devam eden hastane inşaatını gezdiğini belirten Kaya, "Menderes'e hizmet etme aşkımız, sevdamız hiçbir zaman bitmez. Verdiğimiz tüm sözleri yerine getiriyoruz. Bir hafta önce yine buradaydım, hastane inşaatımızda incelemelerde bulundum. 13.618,35 m2 yüzölçümlü bir alanda inşa edilen 75 yataklı Menderes Devlet Hastanesi, 3.300 m2 oturum alanına ve 17.543 m2 kapalı alana sahip örnek bir proje. Bodrum+zemin+3 kattan oluşan inşaat tamamlanmak üzere. Hasta odaları tek kişilik ve çift kişilik olacak şekilde hazırlanıyor. Hastanemizde 4 ameliyathane salonu, yetişkin ve çocuk yoğun bakım üniteleri bulunacak. 40 adet poliklinik odasının yer aldığı, 3 doğum salonu, 10 diyaliz ünitesinin bulunduğu hastane binası Menderes'imizin ihtiyaçlarına uzun yıllar boyunca cevap verecek" dedi.

ÖZDEREY YAT LİMANI PROJESİ'NDE SEVİNDİREN GELİŞME, İMAR PLANLARI ONAYLANDI İHALEYE ÇIKILIYOR
Gümüldür'den sonra Özdere'ye geçen AK Partili Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'de bulunan ve ÇED sürecinin tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak olan Özdere Yat Limanı proje alanında bölge sakinleriyle buluştu. Özdere Yat Limanı projesinde gelinen son durumu anlatan Kaya, "Batimetri, vaziyet planı ve hidrografik-oşinografik rapor işleri tamamlandı. Sondaj raporu ve kesin projeler onaylandı. ÇED sürecine halkın katılımı toplantısı gerçekleştirildi. Kurum görüşleri doğrultusunda revize edilen imar planı teklif dosyası Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunuldu ve 22 Şubat 2021 tarihinde imar planları onaylandı. ÇED sürecinin tamamlanmasına müteakip, Yap İşlet Devret modeli ile ihalesi yapılacak" dedi.

DENİZDE 255, KARADA 100 YAT KAPASİTELİ MARİNA
Özdere Yat Limanı'nın 163 bin 971 metrekarelik bir alanı kaplayacağını belirten Kaya, denizde 255 karada ise 100 yat olmak üzere 355 yat kapasitesinin olacağını ifade etti. Yeni yat limanının mevcut ve işletmede olan Özdere Balıkçı Barınağı'na ait ana dalgakıranın mücavirindeki korunaksız su alanı kısmında inşa edileceğinin bilgisini veren Kaya, "Proje alanının tamamı kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalacak ve proje alanının mülkiyeti, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlardan oluşacak. 870 m ana dalgakıran, 50 m tali dalgakıran, 389 m rıhtım, 490 m toplam 5 adet yüzer iskele ve travel lift havuzu ile bağlantı yolundan oluşacak. Geri sahadaki ünitelerin, idari bina, yat kulübü, restoran, kafeterya gibi işletmelerin konumları uygulama projeler aşamasında belirlenecek. Boyları 6,5 m ile 26 m arasında değişen tekneler burada konaklayabilecek" dedi.

DEPREMZEDELERLE TOPLANTI YAPTI
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bölgedeki programının son bölümünde Gümüldür'de yaşayan ve 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden olumsuz etkilenen  vatandaşlarla bir araya geldi. Evleri hasar gören depremzedelerin sorunlarını dinleyen Kaya, yetkili birimlerin yöneticilerini telefonla arayarak sorunların bir an önce çözülmesi yönünde görüş alışverişinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"