Mehmet Şükrü Erişen: Ekonomiyi zarara uğratıyorlar

İzmir Pide Gevrek İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, "...Sokaklarda, köşe başlarında, çamurun tozun içinde satılan ürünleri korsan çalışan ve üyelerimizle haksız rekabete giren kişiler yapıyor. Vergi ve diğer yasal vecibelerini yerine getirmiyorlar. Ekonomiyi zarara uğratıyorlar. Camekanlarımızla bunun da önüne geçiyoruz" dedi.

Mehmet Şükrü Erişen: Ekonomiyi zarara uğratıyorlar
13 Ağustos 2018 - 14:06

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret eden İzmir Pide Gevrek İmalatçıları ve Satıcıları Odası yöneticileri, ilçede işbirliği altında kurdukları gevrek-boyoz büfelerinin örnek bir çalışma olduğuna dikkat çekti.

Gaziemir Belediyesi ile yaptıkları ortak çalışmaların halka daha sağlıklı ve kaliteli hizmet olarak döndüğünü hatırlatan İzmir Pide Gevrek İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, örnek büfeleri İzmir’de ve yakın ilçelerde yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Hijyen ürünler

Karşıyaka, Karabağlar, Konak’ta da bulunan benzer büfelerin halkın büyük beğenisini kazandığını belirten Erişen, ‘Temiz, bakımlı ve korunaklı camekanlarımızdan insanlar gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapıyorlar. Tozdan, çamurdan, yağmurdan etkilenmeyen, hijyen ortamlarda satılan boyoz, gevrek, börek ve benzeri ürünler tercih ediliyor. İzmir’de çalışan nüfusun neredeyse tamamına yakın bir kısmı her sabah kahvaltı ihtiyaçlarını üyelerimizden karşılıyor. Mesleğimiz toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren, dikkatsizliği af etmeyen bir işkolu. Bizler de üstlendiğimiz sorumluluğumuz farkındayız. Üyelerimize üretim ve satışlarında doğru rehberlikler vermenin, halkımıza daha temiz, daha kaliteli ve sağlıklı ürünleri sunabilmenin uğraşı içindeyiz’ dedi.

Kayıtdışını önlüyor

Özel camekanların kayıtdışını önlediğini de kaydeden Başkan Erişen, ‘Sokaklarda, köşe başlarında, çamurun tozun içinde satılan ürünleri korsan çalışan ve üyelerimizle haksız rekabete giren kişiler yapıyor. Vergi ve diğer yasal vecibelerini yerine getirmiyorlar. Ekonomiyi zarara uğratıyorlar. Camekanlarımızla bunun da önüne geçiyoruz’ şeklinde konuştu.

Pide salonları

Gaziemir Belediyesi’nin ilçede çalışan pide restoran ve fırınlarına da anlayışla yaklaştıklarını dile getiren Erişen, ‘Denetimler cezalandırma değil, eğitim ve uyarma amaçlı. Belediyemiz üyelerimize karşı hoşgörülü ve samimi yaklaşıyor. Bu konuda da işbirliği altında çalışıyoruz. Gaziemir’de sıkıntı yaşayan pide çorba salonlarımız belediyeye olduğu gibi dertlerini oda yöneticilerimizle de paylaşabilirler. Bizim asli görevimiz bu zaten’ dedi.

Oda yöneticilerinin nazik jestinden memnun kalan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, esnaf sanatkarların sorunlarına hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi. Ziyaret sonunda oda yöneticileri başkan Şenol’a günün anısına bir teşekkür plaketi sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...